Gaziantep'in Yavuzeli İlçesinde, SANKO Üniversitesi Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen "Bilinçli Anneler, Sağlıklı Yarınlar Projesi" kapsamındaki eğitim programı, 15-49 yaş arası kadınları bilgilendirmeyi hedefliyor. İki gün süren altıncı eğitim etkinliği, SANKO Üniversitesi Hastanesi Başhemşiresi Ceylan Özyılmaz, hastane personeli ve Halk Sağlığı Hizmetleri Müdürlüğü uzmanları tarafından yönetildi.

Eğitimde, İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Eğitimcileri Uzm. Dr. Ayşe Meltem Ergen, Hemşire Kadriye Özdemir ve Hemşire Duygu Akşahin tarafından çeşitli konularda bilgiler verildi. Bu konular arasında gebeliğe hazırlık, riskli gebelikler, doğum öncesi izlemler ve bakım, doğum ve lohusalık süreci, bebek izlemleri ve dikkat edilecek konular, yenidoğan tarama programı, anne ve bebek sağlığı, anne sütü ve önemi, üreme sağlığı ile akılcı ilaç kullanımı, afetlerde kadın üreme sağlığı gibi başlıklar yer aldı.

Eğitim programı sırasında katılımcıların soruları da yanıtlandı ve interaktif bir ortam sağlandı. Programın sonunda katılımcılarla birlikte anı fotoğrafı çekildi, etkinlik başarıyla tamamlandı.