Kahramanmaraş'ta Kaçakçılıkla Mücadele Suçları kapsamında gerçekleştirilen polis operasyonunda, sahte ve kaçak alkol üretimine yönelik önemli bir adım atıldı. Yapılan operasyonlarda; üzerinde sahte/taklit TAPDK bandrolü bulunan içki, sahte/taklit TAPDK bandrolü, ibaresiz şişe etiketi, boş alkollü içki şişeleri ve çeşitli üretim malzemeleri ele geçirildi.

Ele Geçirilen Malzemeler

Operasyon sonucunda toplamda 1 adet 70 cl satışa hazır halde üzerinde sahte/taklit TAPDK bandrolü bulunan içki, 158 adet sahte/taklit TAPDK bandrolü, 3826 adet ibaresiz şişe etiketi, 650 adet değişik markalarda boş alkollü içki şişesi, 3 adet alkol süzme kabı, 1 adet öz kütle ölçüm çubuğu, 4 şişe alkol aroması, 1750 adet şişe kapağı jelatini, 540 adet şişelerin dolumunda kullanılan plastik aparat, 125 adet şişe, 60 litre etil alkol ve 1 adet 35 cl satışa hazır halde üzerinde sahte/taklit TAPDK bandrolü bulunan içki ele geçirildi.

Hukuki İşlemler Başlatıldı

Sahte alkollere el koyan polis ekipleri, operasyon kapsamında yakalanan şüpheliler hakkında yasal işlem başlattı. Kaçak içki üretimi ve satışına karşı gerçekleştirilen bu operasyon, halk sağlığını koruma adına önemli bir adım olarak değerlendirildi.