Elbistan-Malatya karayolu ile ilgili uzun süredir beklenen ihale 2023 ağustosunda yapılmıştı. Ancak, ihale sonrasında geçen 8 aylık süre içerisinde hiçbir fiziksel çalışma gerçekleştirilmedi.

Karayolu Projesinin Detayları

Karayolları Genel Müdürlüğü'nün, 8. Bölge Hudut Yolu olarak adlandırılan dev karayolu projesi ile ilgili yayımladığı ilanda, çeşitli işlerin yapılacağı belirtilmişti. Toplamda 8 milyon 240 bin m³ toprak işi, 72 bin m³ beton imalatı, köprü ile 684 bin ton mekanik ve 1 milyon 146 bin m² BSK’lı üstyapı işlerinin yapılacağı duyurulmuştu. Ancak, ihale sonrası herhangi bir ilerleme kaydedilmedi.

Ulaşım Yatırımındaki Gecikme Endişe Veriyor

Elbistanlıların uzun süredir beklediği bu önemli ulaşım yatırımındaki gecikme, vatandaşlar tarafından endişeyle karşılanıyor. Projenin teslim tarihinde yaşanan gecikme, Elbistan halkı tarafından teslim tarihini de öteleyeceği endişesiyle değerlendiriliyor.

Vatandaşlar, Elbistan - Göksun kara yolundaki uzun süren çalışmalara atıfta bulunarak, Malatya güzergahının da benzer bir durumla karşılaşmamasını umut ediyorlar.