Geçtiğimiz günlerde kredi kartı aidatlarının yüzde 50 ila 70 arasında artmasıyla bazı kredi kartı ücretleri 1.500 TL'ye kadar çıktı. Bu durum, vatandaşların kredi kartı kullanımını gözden geçirmesine neden oldu.

BKM verilerine göre, Türkiye'deki toplam kredi kartı sayısı, ülke nüfusunu geçmiş durumda. Birçok vatandaşın birden fazla kredi kartı kullanmasıyla, kart aidatlarındaki artışın etkisi daha da hissediliyor.

MARS Kurucu Ortağı Emrah Kaya, Türkiye'de bir kişinin ortalama olarak 4 kredi kartına sahip olduğunu belirtti. Bu durumda, yıllık ödemesi gereken kart aidatının 6 bin TL'ye kadar çıkabileceğini vurguladı.

Yeni Nesil Bankacılık Çözümleri

Kaya, tüm kartları konsolide eden ve banka/kredi kartı özelliklerini tek bir karta indirgeyen çözümlere olan ihtiyacı vurguladı. Bu doğrultuda, vatandaşa avantaj sağlayacak ve yeni nesil bankacılığı hayata geçirecek çözümler ürettiklerini belirtti.

MARS IQ algoritması sayesinde kullanıcıların bütün kartlarını MARS'ta birleştirebildiğini söyleyen Kaya, "Özellikle yüklü alışverişlerde kart bakiyelerini takip etme, karta para aktarma gibi zaman kaybettiren süreçleri MARS IQ onlar için yönetiyor. Ayrıca kullanıcılara ihtiyaçlarına uygun kart segmentini seçme imkanı sunarak aylık üyelik sistemiyle harcamalarından daha fazla kazanma şansı veriyor” dedi.