Olay, baharat işletmesi sahibi Metin Ekizceli'nin işyeri önünde başladı. Alışveriş için baharat dükkanına gelen Gazeteci Sedat Öztürk, kendisi tarafından yapılmış hiçbir eylem ve söylem olmamasına rağmen, siyasi kızgınlık içerisinde olan MHP Çankırı Belediye Meclis Üyesi işletme sahibi tarafından darp edildi. İşletme sahibi Metin Ekizceli'nin darp olayını Gazeteci Sedat Öztürk'ü işyerinin içine çekip, kapıyı da kilitleyerek yapması olayı daha vahim hale getirdi.

Olay Anı ve Tepkiler

Vahim olay, 11 Mart Pazartesi günü saat 15:30 sıralarında Metin Ekizceli’nin işyerinin önünde meydana geldi. Olay sırasında Gazeteci Sedat Öztürk, Ekizceli’nin hakaret ve küfür dolu tepkilerine maruz kaldı. İşyerine alışveriş için giden Öztürk, hiç beklemediği anda saldırıya uğradı ve darp edildi. Olayın ardından, Sedat Öztürk hastaneye kaldırılarak darp raporu aldı ve şikayetçi oldu.

Toplumsal Tepkiler ve İlgili Makamların Hareketi

Olayın duyulmasının ardından, Çankırı Valisi M. Fırat Taşolar, MHP Çankırı Milletvekili Pelin Yılık, önceki dönem Çankırı Milletvekili ve AK Parti Çankırı Belediye Başkan Adayı Hüseyin Filiz, AK Parti Çankırı İl Başkanı Koray Erdoğan ve birçok isim Gazeteci Sedat Öztürk'ü arayarak geçmiş olsun dileklerini ilettikleri ve olayın takipçisi olacaklarını belirttiler.

Dernek ve Kuruluşların Tepkisi

Öte yandan, Türkiye İnternet Gazeteciliği Derneği'nin (TİGAD) Çankırı İl Temsilcisi olan Sedat Öztürk için TİGAD Genel Merkezi'nin de harekete geçtiği, TİGAD Genel Başkanı Okan Geçgel'in basın açıklaması yaparak olayın takipçisi olacağı öğrenildi.

Yaren Meclisi'nden Olası Tepkiler

Çankırı'da Yaren Meclisi Başağalığı da yapan Ekizceli'nin işyerine alışveriş için gelen bir vatandaşı işyeri içerisine çekerek darp etmesi esnaflık, ahilik ve yarenlik adabına da yakışmazken, Yaren Meclislerinde ritüel olarak gösterimi yapılan pabucunun dama atılması hikayesi benzeri Çankırı Yaren Meclislerinden bir kınama mesajı veya yaptırım uygulanıp uygulanmayacağı ise merak konusu oldu.