SANKO Okulları Genel Müdürü Fırat Mümtaz Asyalı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı ve Cumhuriyetimizin 100. yıl dönemi vesilesiyle bir mesaj yayımladı. Asyalı, Cumhuriyetin Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesini taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük bir eser olduğunu ifade etti.

Asyalı, mesajında şunları söyledi: "Bağımsızlık düşüncesi ile 29 Ekim 1923’te ilan edilen Cumhuriyetin, Türk milletinin tarih yolculuğundaki varoluş mücadelesini taçlandıran birlik ve beraberlik ruhunun büyük eseri olduğunu belirten Asyalı, “Bu yıl, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde yokluklardan çıkardığımız mucizenin adı olan Cumhuriyet’in 100. yıl gururunu yaşamaktayız” dedi."

Asyalı, Cumhuriyetin Türk milletinin bağımsızlık, birlik ve beraberlik ruhuyla büyük bir zafer kazandığını anımsattı ve Cumhuriyetin demokrasinin en çağdaş ve mantıklı uygulamasını temin ettiğini belirtti.

Mesajının devamında, Türk ulusunun yok olma tehlikesinden kurtuluşunu simgeleyen Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, millî irade, millî bağımsızlık, millî egemenlik ilkesi ile kurulduğunu vurgulayan Asyalı, "Sanko Okulları olarak, geçmişimizden ve geleneğimizden aldığımız güçle, ülkemizin geleceğini umutla ve kararlılıkla yeniden inşa edecek nesiller yetiştirmeye devam edeceğiz. Bu mücadelemizde en büyük dayanağımız, Atatürk’ün bu güzel günü armağan ettiği gençlerimizdir." dedi.

Asyalı, mesajını, Cumhuriyetin 100. yılı vesilesiyle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetin bütün kurucu kadrosu ile şehit ve gazileri minnet ve şükranla anarak sonlandırdı. Ayrıca, Cumhuriyetin 100. yılını kutlayarak, Türk milletinin egemenliğinin daim olmasını temenni etti ve nice 100 yıllara selam gönderdi.