Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı olarak uzun yıllar görev yapan Dr. Ali Ünsal, 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerde AK Parti'den Onikişubat Belediye Başkanlığı'na aday adayı olmak için başvuruda bulundu. AK Parti Onikişubat İlçe Başkanlığı'na giderek başvurusunu yapan Ünsal, partisinin ilçe başkanı Mücahit Kara ile görüştü.

Başvuru sonrasında açıklama yapan Mücahit Kara, Ali Ünsal'ın AK Parti camiasında sevilen ve sayılan bir isim olduğunu vurgulayarak, Onikişubat için önemli bir aday adayının daha başvuruda bulunduğunu ifade etti. Kara, "Ali Ünsal başkanımızla uzun yıllar birlikte siyaset yaptık. Kendisi Onikişubat Belediye Başkan Yardımcısı olarak görev aldı. Şu an aday adaylığı başvurusunu gerçekleştirdi. 31 Mart 2024 seçimlerine yaklaştığımız bu dönemde, aday adaylarımızın başvuruları devam edecek. Bu süre zarfında daha pek çok değerli arkadaşımızın başvurusunu bekliyoruz" dedi.

Dr. Ali Ünsal ise yaptığı açıklamada, öncelikli hedefinin Kahramanmaraş'ın deprem sonrası ayağa kalkma sürecini en iyi şekilde yönetmek olduğunu belirtti. Depremin şehre verdiği zararları gidermek ve şehri ihya etmek adına çalışacaklarını ifade eden Ünsal, "Tecrübemizle, birikimimizle ve inancımızla her şeyin en güzeline layık olan Onikişubatlı ve Kahramanmaraşlı hemşehrilerimize hizmet etmek için ‘Bismillah’ deyip yola çıktık. Sözlerimin başında belirtmek isterim ki, bizim birinci önceliğimiz Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından şehrimizin ayağa kalkma sürecini en iyi şekilde yöneterek, ihya ve inşa çalışmalarına katkı sağlamaktır" dedi.

Aday adaylığı başvurusu sırasında Sevenlerinin ve partililerin yoğun ilgisiyle karşılaşan Dr. Ali Ünsal, birlik ve beraberlik mesajları vererek hedeflerini paylaştı. Yapılan başvuruya AK Parti ilçe teşkilatının da destek verdiği görüldü. Dr. Ali Ünsal, Onikişubat Belediye Başkanlığı için aday adaylığı sürecinde partililerin ve halkın desteğine güvendiğini ifade etti.

Dr. Ali Ünsal kimdir?

1972 yılında Kahramanmaraş'ta doğdu. İlk, Orta ve Lise eğitimini Kahramanmaraş'ta tamamladı. 1990 yılında Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı. 2002-2006 yılları arasında Kahramanmaraşspor’da kulüp doktorluğu ve kulüp yöneticiliği yaptı. 2010-2012 yılları arasında Kahramanmaraş Tabip Odası Başkanlığı görevinde bulundu. 2014-2019 yılları arasında Onikişubat Belediye Meclis üyeliği ve Belediye Başkan Yardımcılığı, 2019 yerel seçimlerinin ardından ise Belediye Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Ayrıca EXPO 2023 Onikişubat-Kahramanmaraş’ın Genel Koordinatörlüğünü yapmaktadır. İyi derecede İngilizce ve Arapça bilen Ünsal, evli ve iki çocuk babasıdır.