Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen kutlama programına katıldı. Cumhuriyet'in kuruluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla Kahramanmaraş Valiliği ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle gerçekleştirilen kutlama programı, 28 Ekim Cumartesi günü Atatürk Meydanı'nda yapılan çelenk sunma töreniyle başladı.

29 Ekim Pazar günü Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer'ın, makamında 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebriklerini kabulünün ardından cumhuriyet kutlamalarına geçildi.

Kutlamalar Necmettin Erbakan Bulvarı'nda, Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Emin Mehmet Terzioğlu ve Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör'ün tören aracından vatandaşları selamlamasıyla başladı.

Şehir protokolü, askeri erkân, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirilen kutlama töreni Kahramanmaraş Adliye Binası yanında düzenlenen etkinliklerle devam etti.

Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı okundu.

Cumhuriyet Bayramı ile ilgili açıklamalarda bulunan KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, "Türkiye'de 'Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.' kuralını devlet yönetimine yerleştiren ve demokrasiyi taçlandıran Cumhuriyet'in ilanının üzerinden tam 100 yıl geçti. Bir asır önce aydınlık yollardan yürümemizi sağlayan Cumhuriyet meşalesi tutuşturularak, özgürlük ve eşit yurttaşlık hakkı anlayışını esas alan bir devlet yönetim şekline geçildi. Cumhuriyetin ilanı ile yönetime egemen olan Türk halkı bir asır boyunca durmaksızın çalışarak ülkemizi muasır medeniyetler çizgisine çıkardı.

Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılını tüm yurtta ve şehrimizde millet olarak hep birlikte büyük bir coşku içinde kutlamaktayız. Bizlere azim ve fedakârlıklar ile Cumhuriyeti miras bırakan Cumhuriyet'in banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını minnetle yâd ediyor, tüm şehitlerimize ve gazilerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Cumhuriyetimizin 100. yılı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'mız kutlu olsun."