Başkan Necati Okay, mesajında, "Son 100 yılın en büyük felaketi olan Kahramanmaraş depremlerinin yıl dönümü dolayısıyla, Rabbim bu millete bir daha böyle bir felaket ve acı yaşatmasın" ifadelerini kullandı. Felaketin ardından millet olarak birlik ve beraberlik içinde olduklarını vurgulayan Başkan Okay, "Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu gösterdik ve gösteriyoruz" dedi.

Bir Yılın Ardından Yapılan Çalışmalar

Başkan Okay, mesajında geçen yıl yaşanan felaket sonrasında yapılan çalışmalara da değindi. Devletin vaat ettiği kalıcı konutların tamamlandığını ve depremzedelere teslim edildiğini belirtti. Ayrıca, ihtiyaç sahibi vatandaşların sosyal, kültürel ve ekonomik olarak desteklendiğini ifade etti.

Mesajının devamında, depremde kaybedilen canları dualarla anan Başkan Okay, hayatta kalanlara sabırlar diledi. Gelecekte de ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmaya devam edeceklerini belirterek, Rabb'den bir daha benzer felaketleri yaşamamak adına dua etti.

Başkan Okay'In Mesajının Tamamı Şöyle:

“Rabbim bu millete bir daha böyle bir felaket ve acı yaşatmasın” dedi. Asrın felaketi sonrasında millet olarak bütünleşmenin, bir ve beraber olmanın büyük bir örneğini ortaya koyduklarını ifade eden Başkan Okay, mesajını şu şekilde sürdürdü: “Geçtiğimiz yıl yaşamış olduğumuz büyük felakette birçok canımızı kaybettik. Bu büyük felaket bizlere bir kez daha gösterdi ki, milletimizin feraseti, yardım severliği ve yüce gönüllülüğü her türlü felaketten daha büyüktür. Her zorlukta büyük bir millet olduğumuzu gösterdik ve gösteriyoruz. Hem şehrimiz, hem de bölge illerimizin büyük yara aldığı bu felakette birçok canımızı kaybettik. Kaybettiğimiz canlarımızı dualarla ve özlemle anıyoruz. Kalanlarına sabırlar diliyor ve her şartta ve koşulda onların yanında olduğumuzu ifade ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz her daim onların destekçisidir. Depremin üzerinden geçen bir yılın sonunda, yaraları sarma adına birçok çalışma yaptık ve yapmaya devam ediyoruz. Devletimiz vaat ettiği kalıcı konutları tamamlayarak depremzedelere teslim ediyor. Bizler ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında, onlara sosyal, kültürel ve ekonomik olarak ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bundan sonraki süreçte de yapmaya devam edeceğiz. Rabbim bu millete bir daha böyle bir felaketi yaşatmasın. Bu vesileyle depremde hayatını kaybedenleri bir kez daha rahmetle anıyor, kalanlarına sabırlar diliyorum.”