Türk piyanist Fazıl Say, İsviçre'de gerçekleştirmeyi planladığı 4 konserinin iptal edildiğini sosyal medya üzerinden duyurdu. İptal kararı, Fazıl Say'ın İsrail-Filistin gerilimi hakkındaki görüşlerini paylaşmasının ardından alındı.

Say'ın 23-26 Ekim tarihleri arasında İsviçre'nin farklı şehirlerinde gerçekleştirmeyi planladığı konserler Birmingham Orkestrası ile birlikte sahneye çıkmasına engel oldu. Fazıl Say, konserlerin iptal gerekçesini şu şekilde açıkladı: "İsrail-Filistin gerilimi konusunda sosyal medyamda yansıttığım fikirlerimi gösterdiler."

Ünlü piyanist, konserlerinin iptal edildiği durumu duyururken barıştan yana olduğunu ve her iki tarafa karşı "sağduyulu ve barışçıl" bir yaklaşım sergilediğini belirtti. Say, İsrail'e sık sık gittiğini ve terör olaylarından duyduğu üzüntüyü ifade etti.

Fazıl Say, konserlerin iptalini şaşırtıcı ve rahatsız edici olarak değerlendirdi ve İsviçre'de ifade özgürlüğüne güven duyulması gerektiğini belirtti. Ayrıca, her bireyin bir görüşe sahip olabileceğini ve bu görüşlerin mesleki yaşantıya yansımaması gerektiğini vurguladı.