Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek'in eğitim vizyonu doğrultusunda ilçeye kazandırdığı tesisler ve projelerle adından sıkça söz ettiriyor. Başkan Mahçiçek, gençlerin geleceği ve eğitimi için gece gündüz demeden mesai harcayarak, ilçeye önemli eğitim yatırımları kazandırıyor.

Öğrenci Dostu Başkan: Mahçiçek’in Projeleriyle Gençler Güçleniyor

Başkan Mahçiçek, öğrencilere yönelik projeleriyle 'öğrenci dostu başkan' unvanını hak ediyor. Okullar, kütüphaneler, Sosyal Etkinlik Merkezleri ve Bilgi Kültür Evleri gibi tesisleri ilçe gençliğinin hizmetine sunarak, öğrencilerin eğitsel gelişimine destek oluyor.

Gençleri Kötü Alışkanlıklardan Koruma Hedefiyle Çeşitli Etkinlikler

Onikişubat Belediyesi, gençleri kötü alışkanlıklardan korumak, çok yönlü yetişmelerini sağlamak ve daha sağlıklı ortamlarda ders çalışmalarına imkân sunmak amacıyla çeşitli sportif, sosyal, kültürel, sanatsal ve eğitsel etkinlikler gerçekleştiriyor.

Başkan Mahçiçek’in 10 Yıllık Farkı: 97 Milyon TL'lik Eğitim Yatırımları

Onikişubat Belediyesi, Hanefi Mahçiçek'in liderliğinde geride kalan 10 yılda gençler başta olmak üzere tüm vatandaşların eğitim ve kültür hayatına katkıda bulunan 97 milyon TL tutarındaki yatırımlarıyla, ilçeyi eğitim ve kültür alanında marka haline getiriyor. Bu yatırımların günümüz değerlemesine göre ise toplam değeri 915 milyon TL'yi buluyor.

Üniversite Hazırlık Kurslarıyla Gençlere Yükseköğretim Kapısı Açılıyor

Onikişubat Belediyesi, 'eğitimde fırsat eşitliği' hedefiyle özellikle dezavantajlı öğrencilere yönelik Üniversite Hazırlık Kursları düzenliyor. Bu kurslar kapsamında 8 bin 500 öğrenciye 55 bin adet kaynak kitap dağıtılıyor. Ayrıca, öğrencilere kaynak kitap desteği sağlanıyor.

Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi: 680 Bin Kitap Onikişubat'a

Başkan Mahçiçek, ödüllü Kahramanmaraş Bilgiyle Buluşuyor Projesi ile 680 bin kitabı sadece Onikişubat'taki okullara değil, tüm okullara dağıtarak 3 milyon öğrencinin kitap okumasına öncülük ediyor.

Bilgi ve Kültür Evleri: Eğitimde Başarıyı Artıran Mekanlar

Onikişubat Belediyesi, Bilgi ve Kültür Evleri aracılığıyla 7’den 70’e tüm vatandaşlara çeşitli kurslar düzenliyor ve eğitimde başarıyı artıran nezih mekanlar sunuyor. İlçe merkezinde 7, kırsal mahallelerde ise 65 adet Bilgi ve Kültür Evi hizmete açıldı.

Dezavantajlı Grupları Unutmayan Onikişubat Belediyesi

Başkan Mahçiçek öncülüğündeki belediye, dezavantajlı grupları da unutmuyor. Down Eğitim Kültür Sanat Ve Rehabilitasyon Merkezi ve Kısa Süreli Engelli Yaşam Merkezi gibi projelerle bu kesime yönelik hizmetler sunuyor.

Zekasoft Programı: Öğrencilere Olumlu Katkı

'Anla Hızlan Odaklan ve Başar' sloganıyla öğrencilere olumlu katkı sunan Zekasoft Programı kapsamında 9 bin 500 öğrenciye kartlar dağıtılıyor. Üniversite hazırlık ve lise giriş sınavlarına hazırlık kapsamında 15 bin öğrenciye Online Eğitim Kartı dağıtılıyor. Ayrıca, lise öğrencilerine bilgisayar ve tablet de dağıtılıyor.