Dolandırıcılar, seçim sürecini fırsat bilerek Yüksek Seçim Kurulu'nun resmi sayfasını taklit ediyor. "Oy kullanacağınız sandık değişti" mesajı içeren link, kullanıcılara gönderiliyor. Linki tıklayan kişilerin bilgileri ele geçirilirken, dolandırıcılar aynı zamanda adım adım takip imkanı buluyor.

Aramalarla da Dolandırma Yöntemi

Dolandırıcılar sadece SMS ile değil aynı zamanda aramalarla da vatandaşlara ulaşıyor. Genellikle 444 veya 850 ile başlayan numaralardan gelen aramalarda, "YSK'dan arıyoruz. Seçmen kaydınız ile ilgili bir değişiklik var. Düzeltmemiz için bazı bilgiler gerekiyor" diyerek dolandırma sürecini başlatıyorlar.

Uzmanlar Uyarıyor: Şüpheli Linkleri Açmayın

Uzmanlar, resmi seçim listelerinin açıklanmasının ardından seçmenin oy kullanacağı sandığın değişmeyeceğini vurgulayarak, "Şüpheli bir link geldiğinde bunu açmayın" uyarısında bulunuyor.

Nasıl Korunabilirsiniz?

Seçmenler, oy kullanacakları sandığın yerini ve diğer bilgilerini YSK'nın resmi internet sitesinden, e-devletten, YSK'nın seçmen sorgulama mobil uygulamasından veya 444 9 975 numaralı YSK Çağrı Merkezi'nden kontrol edebilirler.