Kahramanmaraş, son günlerde etkili olan kar yağışının ardından beyaz bir örtüyle kaplandı. Özellikle Dulkadiroğlu ve Onikişubat ilçelerinde etkili olan kar yağışı, yüksek kesimlerdeki köyleri adeta kartpostallık bir görüntüye bürüdü. Ahir Dağı bölgesi ile Göksun’un yüksek kesimlerinde yer alan orman köyleri, 50 santimi aşan kar kalınlığı ile dikkat çekiyor.

Ahir Dağı Bölgesi ve Göksun'un Yüksek Kesimleri Beyaza Büründü

2 bin 100 rakımlı Ahir Dağı bölgesi ile Göksun’un yüksek kesimlerinde yer alan orman köyleri, yoğun kar yağışının etkisiyle adeta bir kış masalına dönüştü. Kartpostallık manzaralar, bölge sakinlerini ve ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor.

Ulaşım Kontrollü Sağlanıyor: Kar Kalınlığı 50 Santimi Aştı

Kar yağışının etkisiyle görüş mesafesinin düştüğü bölgelerde, ulaşım kontrollü bir şekilde sağlanıyor. Kar kalınlığının yer yer 50 santimi aştığı belirtilirken, sürücüler zor anlar yaşayabiliyor. Karayolları ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kapanan yolların açılması için 7/24 mücadele ediyor.

Karla Mücadele Ekipleri Harekete Geçti

Ahirdağı Bertiz Geçidi'nde zaman zaman sisin etkili olduğu belirtilirken, sürücüler zor anlar yaşadı. Karla mücadele ekipleri, köy yollarının ve ana arterlerin kapanmaması için sürekli olarak çalışma başlattı. Ekipler, herhangi bir aksaklık yaşanmaması için 7/24 görev yapıyor.