Kahramanmaraş'ta gerçekleştirilecek olan Uluslararası EXPO 2023 açılış öncesi düzenlenen Danışma Kurulu Toplantısı, EXPO 2023 Sergi Alanı'nda Kahramanmaraş Valisi Mükerrem Ünlüer başkanlığında gerçekleşti. Toplantıda Kahramanmaraş'ın EXPO 2023'e ev sahipliği yapacağı ve Cumhurbaşkanlığının himayesinde gerçekleşeceği belirtildi.

EXPO 2023, "Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık" ana temasıyla düzenlenirken, etkinlikte Bahçecilik, kültür, tarih, turizm, eğitim, ve gastronomi gibi Kahramanmaraş'ın değerleri küresel arenaya taşınacak. EXPO 2023 etkinliği, 14 Ekim Cumartesi günü Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı ve diğer davetlilerin katılımıyla gerçekleştirilecek.

EXPO 2023'ün üst denetim organı olan Danışma Kurulu toplantısına, Vali Ünlüer'in yanı sıra Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, Dulkadiroğlu Belediye Başkanı Necati Okay, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Gökhan İnan, KMTSO Başkanı Mustafa Buluntu, Ticaret Borsası Başkanı Mustafa Narlı ve EXPO 2023 Özel Danışmanı Büyükelçi Erdoğan Kök katıldı.

Toplantıda, Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, EXPO 2023 proje alanındaki çalışmalar ve açılış etkinlikleri hakkında kurul üyelerine bilgi verdi.

Başkan Mahçiçek, projelerin sadece EXPO dönemi için değil sürekli kullanılabilecek bir yaşam alanı haline getirildiğini ifade etti. EXPO 2023 etkinliğinin açılışına belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarından büyük bir katılım çağrısı yaparak, deprem sonrası yardımları için şehri ziyaret eden illerin EXPO 2023'ü ziyaret etmeye davet etti.

EXPO 2023 açılışına dair yapılan çalışmaları incelemek üzere Vali Ünlüer başkanlığındaki Danışma Kurulu üyeleri, gezi araçlarına binerek projenin son halini yerinde inceledi.