Onikişubat Belediyesi, Cumhurbaşkanlığı himayesinde ev sahipliğini yapacak olan Uluslararası EXPO 2023'ü 14 Ekim Cumartesi günü ziyaretçilere açıyor. Bu organizasyona Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz da katılacak. EXPO 2023, 23 ülkenin katılımıyla gerçekleşecek ve Kahramanmaraş'ın doğal güzelliklerini, kültürünü, turizmini, yöresel lezzetlerini ve ekonomisini dünya çapında tanıtarak şehrin uluslararası arenada bilinirliğini artırmayı hedefliyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek'in, 2016 yılında Uluslararası Bahçe Bitkileri Üreticileri Birliği (AIPH) yönetimi ile yaptığı görüşmeler ve lobi çalışmaları sonucunda EXPO 2023 organizasyonu Türkiye'ye kazandırılmıştı. EXPO 2023 serüveni başladığında kentin kuzeyinde yer alan 780 bin metrekarelik bataklık alan, 'Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık' ana teması doğrultusunda dönüştürülmüş ve modern tesislerle donatılmıştı.

Bu organizasyon, şehrin güzelliklerini ortaya çıkarmak ve uluslararası bir marka şehir olmasını hedefleyen birçok yatırımı içeriyor. EXPO 2023 Sergi Alanı, çevre düzenlemelerinden alt yapı çalışmalarına, kültürel etkinliklerden turistik faaliyetlere kadar birçok alanda modern tesislerle donatılmıştır. Ayrıca, EXPO 2023 Sergi Alanı'nın sürdürülebilirliğini sağlamak amacıyla Uğurböceği ve Kelebek Bahçesi, Kristal Lagün, AIPH Yeşil Yaşam Deneyimleme ve İnovasyon Merkezi, bitki heykelleri, hobi evleri, Arasta Çarşısı, Kültür ve Sanat Sokağı, amfi tiyatro alanı ve nikah salonu gibi birçok ek alan da inşa edilmiştir.

EXPO 2023, özellikle son dönemde yaşanan zorluklara rağmen Kahramanmaraş'ın umudu olmuştur. Önce COVID-19 pandemisinin neden olduğu çalışma durmaları ve ardından yeryüzünde meydana gelen en şiddetli deprem felaketi organizasyonu zor günlerde bulundu. Ancak EXPO 2023 Sergi Alanı, deprem felaketinin ardından 30 bin depremzede vatandaşın konakladığı bir yer haline gelmiştir. Bu organizasyon, depremzedelerin rehabilitasyon süreçlerini destekleyerek yeniden neşeli bir yaşama dönmeleri için önemli bir fırsat sunmaktadır.

EXPO 2023 organizasyonu, 'Doğa Dostu Şehir ve Duyarlılık' ana temasıyla Cumhurbaşkanlığının himayesinde ve Onikişubat Belediyesi'nin ev sahipliğinde 14 Ekim Cumartesi günü açılacak. Açılışa Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gibi önemli isimler katılacak. Etkinlik, sinevizyon gösterisi ile başlayacak ve ardından protokol konuşmaları yapılacak. Katılımcılar, ülke bahçelerini gezme fırsatı bulacak ve farklı ülkelerin kültürel değerlerini deneyimleyecekler. Bu organizasyon, Kahramanmaraş'ın turistik değerlerini ve kültürel zenginliklerini tanıtmak adına büyük bir fırsat oluşturuyor.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, tüm şehir halkını açılışa davet etti.