Hayrullah Mahallesi'nde 3 bloğun temeli atılırken, 7 bloğun zemin hazırlığı devam ediyor. Toplamda 2 binin üzerinde konut ve iş yerinin kazandırılacağı projede, Azerbaycan Devleti tarafından bin adet konut ve iş yerinin finansmanı sağlanacak.

Yeni Kahramanmaraş'ın imar ve inşa çalışmalarının sürdüğü projede ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in katılımıyla temeli atılan Haydar Aliyev İlkokulu'nun inşası da hızla yükseliyor.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından koordine edilen proje, şehir merkezine toplamda 10 bin konut ve iş yeri kazandırmayı hedefliyor. Bu projelerin bir kısmının ihalesi yapıldı ve inşaat çalışmalarına başlandı. Başkan Hayrettin Güngör, kısa süre içinde tamamlanacak olan projelerle şehrin eski canlılığına kavuşacağını belirtti. Yapımına başlanan konutların 1 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Proje kapsamında, Hayrullah Mahallesi'nde gerçekleştirilen konut ve iş yeri inşaatlarıyla birlikte şehirdeki alt ve üstyapı, sosyal donatı alanları, kültür merkezi, okul ve yeşil alanlar da güçlenecek. Bu projelerin tamamlanmasıyla birlikte Yeni Kahramanmaraş, modern yapıları, konforlu konutları ve geniş sosyal alanlarıyla dikkat çekecek.