‘Paylaşma Vakti Ramazan’ sloganıyla kurduğu iftar sofralarında birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamını güçlendirmeyi hedefleyen Onikişubat Belediyesi, Başkan Hanefi Mahçiçek öncülüğünde toplumun tüm kesimlerini bir araya getiriyor.

Başkan Mahçiçek, son olarak ise ‘mesai arkadaşlarım’ diye hitap ettiği ve büyük önem verdiği mahalle muhtarlarıyla iftarda buluştu. EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda gerçekleştirilen iftar programına muhtarlar ve aileleri yoğun ilgi gösterdi.

İftar öncesi tek tek masaları dolaşarak muhtarlar ve aileleriyle sohbet eden Başkan Mahçiçek, Ramazan aylarını tebrik etti. Ezanın okunmasıyla birlikte yapılan duanın ardından ise oruçlar açıldı.

 

“10 yıllık görev süremizde muhtarlarımızın rehberliği çok önemliydi”

İftar programında davetlilerine seslenen Başkan Mahçiçek, muhtarlara verdiği önemi dile getirirken, “Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. Bizlerin davetine icabet ettiniz, bizleri onurlandırdınız. Allah sizlerden razı olsun diyorum. Değerli kardeşlerim, Onikişubat’ımızın daha yaşanabilir, daha güzel bir kent olması için 2014’den beri beraber gayret ediyoruz. Çok da iyi işlere imza attık. Onikişubat Belediyesi, özellikle kırsaldaki mahallelerimize çok daha önem verdi. Oralardaki hayat standardını, yaşam şartlarını daha kolaylaştırıp, daha güzel hale getirmeyi başardık. Gerçekten 2014’de gezdiğimizde çocuklarımız oralarda naylon ayakkabılar deriz ya plastik ayakkabılarla çalılar içindeydi. Belediyecilik zor iş gerçekten ama bazen bunun manevi hazzı var. Geçen seçimde MHP Milletvekilimiz Sefer Aycan ile geziyorduk, kendisi konuştu ben de arkadaşlar eksik noksanımız var mı diye sordum. Vatandaşlarımızdan biri kalktı, ‘Başkanım eksik noksan olsa ne olur, sen bize kundura giymesini öğrettin. Biz burada çizme ve botlarda çamurdan çıkamazdık’ dedi. Çok mutlu oldum, işte belediyeciliğin manevi hazzı burada. Çok yoruluyoruz gerçekten, Allah bilir ki şu on yılda bizim 11 gün bile tatilimiz olmadı. Ney bayramda ne cumada ne de hafta sonunda. Bayramda bile kendi ailemizle bayramlaşamayız. İnşallah bizden sonra gelen kardeşlerimiz de bizden daha iyi hizmetlere vesile olacaktır. Ama Onikişubat Belediyesi güzel bir belediye, üretken bir belediye” dedi.

“Her şeyin bir başı, bir de sonu var”

Sözlerinin devamında 31 Mart seçimleriyle görevi bırakacağı için muhtarlara veda konuşması yapan Başkan Mahçiçek, “Arkadaşlar ben biraz zor bir adamım. Çalışmayı çok severim. Benim mesai arkadaşlarım da bilir, zaman zaman belki sizleri üzdüğümüz kırdığımız oldu, hakkınızı helal edin. Bilerek ya da kasıtlı olarak inşallah bir şey yapmadık. Ama insanız eksiğimiz, noksanımız, kırdığımız veya üzdüğümüz zamanlar olmuştur. Her şeyin bir başı, bir de sonu var. Yani işin sonuna geldiğinizde üzülmeyeceksiniz. Kader çizgimizi değiştirmeye kimsenin gücü yetmez. Makamdan sonra dışarı çıktığınızda insanlar size selam veriyorsa hoş bir sada bırakmışsınız demektir ama insanlar sizi gördüğünde kafanızı çeviriyorsa bitmişsinizdir. Allah hepinizden razı olsun. Emeklerinizi zayi etmesin. Yeni aday olacak kardeşlerimize de başarılar dilerim. Ailelerinizle beraber, çocuklarınızla beraber, yavrularınızla beraber sağlık içinde güzellikler içerisinde inşallah böyle güzel Ramazan’lara tekrar hep beraber kavuşmamız dileğiyle hepinize gönülden, yürekten selamlarımı, saygılarımı sunuyorum. Afiyet olsun diyorum. Hoşça kalın” ifadelerini kullandı.

Program hoş sohbet eşliğinde devam ederken, Başkan Mahçiçek günün anısına çeşitli hediyeler takdim etti.