Yeni yılın ilk aylarında, otomobil bayileri sıfır araç fiyatlarını güncelledi. İstanbul Motorlu Araç Satıcıları Derneği (İMAS) Başkanı Hayrettin Ertemel, 2024 model araçların bazı markalarda satışa sunulmaya başladığını ve kampanyaların büyük oranda sonlandığını belirtti. Ertemel, mart/nisan ayı itibarıyla 2024 model araçların piyasaya girmesiyle devam eden kampanyaların da sonlanacağını öngördü.

Ocak ve şubat aylarında indirimlerin kademeli olarak azaltıldığını ve neredeyse liste fiyatlarına yaklaşıldığını belirten Ertemel, mevcut koşullar itibarıyla birkaç ay önceki fiyatların daha avantajlı olduğunu ifade etti.

Fiyat Artışları ve Piyasa Koşulları

Ertemel, otomobil fiyatlarının döviz kuru, maliyetler ve enflasyon gibi etkenlerle belirlendiğini söyledi. Mevcut koşullar göz önüne alındığında, önümüzdeki süreçte otomobil fiyatlarında bir miktar artış olabileceğini ancak bu artışların olağan dışı ve hızlı olmayacağını belirtti. Ticaret Bakanlığının aldığı tedbirler, artan rekabet ortamı ve düşük talep nedeniyle geçmiş yıllardaki spekülatif ortamın yaşanmayacağını vurguladı.

En Ucuz 4 Sıfır Otomobil

Türkiye'de satışa sunulan en uygun fiyatlı 4 sıfır otomobil şu şekilde sıralandı:

  1. Hyundai i10 - 780.000 TL
  2. Kia Picanto - 838.000 TL
  3. Fiat Egea - 864.000 TL
  4. Citroen C3 - 872.000 TL

Bu otomobillerin öne çıkmasının nedeni, A Segment küçük hatchback otomobiller olmaları ve bu segmentteki araçlara olan talebin daha düşük olması.

Ertemel, otomobil almayı düşünen kullanıcılara mevcut koşulları değerlendirerek, bütçe ve ihtiyaçlarına göre karar vermelerini önerdi.