Başkan Mahçiçek, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları ile vatan ve milletin bekası uğruna şehit olanları rahmet ve minnetle anarak, kahramanlık destanını gelecek nesillere aktarmak amacıyla hayata geçirdikleri "İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı" adlı kısa film projesine de vurgu yaptı.

Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Mahçiçek, mesajında, "12 Şubat, hürriyet ve kahramanlık destanının yazıldığı, tarihimizin en anlamlı günlerinden biridir. Ecdadımızın emsalsiz kahramanlığının 104’üncü yıl dönümünde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ve silah arkadaşları olmak üzere, vatan ve milletin bekası uğruna şehit olan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum" ifadelerini kullandı.

Başkan Mahçiçek, Fransız işgali altındaki Maraş'ın, Kurtuluş Savaşı'nda gösterdiği emsalsiz kahramanlık ile sonsuza kadar bayrağına, inancına ve vatanına bağlı olduğunu tüm dünyaya ispatladığını belirtti. Kahramanmaraş'ın kahraman unvanına layık görülen bir şehir olduğunu vurgulayan Mahçiçek, tarihi yaşatarak gelecek nesillere emanet etmek istediklerini dile getirdi.

Başkan Mahçiçek, Onikişubat Belediyesi olarak "İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı" adlı kısa film projesini hayata geçirdiklerini ve bu filmle Türk tarihine ışık tutmayı amaçladıklarını ifade etti. "İstiklal’den İstikbal’e Kahramanmaraş 12 Şubat Destanı" adlı filmin, tarihi hatırlamak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla önemli bir kültür hizmeti olduğunu belirten Başkan Mahçiçek, film gösterimlerini okullarda gerçekleştirerek öğrencilere bu şanlı tarihi anlatan kitap ve CD hediye ettiklerini açıkladı.

Başkan Mahçiçek, mesajının sonunda, "Bu kutsal emanetin bilincinde olarak hareket etmenin ve bu bilinci gençlerimize aktarmanın bir vazife olduğu düşüncesindeyiz. Bizlerde ecdadımızın bize yaşattığı bu zaferin 104’üncü yıl dönümüne ulaşmanın mutluluğunu ve onurunu yaşıyoruz" diyerek, şehitleri rahmet ve minnetle andı.