Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde istihdam edilmek üzere 1453 yurt yönetim personeli alımının yapılacağını duyurdu. Başvuru işlemleri elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Bakan Bak, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Gençlik ve Spor Bakanlığı yurtlarında istihdam edeceğimiz 1453 Yurt Yönetim Personeli için alım sürecimiz başlıyor. Detaylar en kısa sürede Resmi Gazete'de ve gsb.gov.tr sayfamızda yayımlanacaktır. Şimdiden hayırlı olmasını diliyorum." ifadelerini kullandı.

Başvuru Tarihleri: Başvurular, 06 Ekim 2023 (00.00) ile 10 Ekim 2023 (17.00) tarihleri arasında e-Devlet üzerinde Gençlik ve Spor Bakanlığı-Kariyer Kapısı Kamu İşe Alım ve Kariyer Kapısı adresi (https://isealimkariyerkapisi.cbiko.gov.tr) üzerinden elektronik ortamda gerçekleştirilecek.

Başvuru Şartları: Adayların başvuruda bulunabilmeleri için aşağıdaki şartları taşımaları gerekmektedir:

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48’inci maddesinin birinci fıkrasının (A) bendinin 4, 5, 6 ve 7’nci alt bentlerinde belirtilen şartları taşımak.
Başvuru tarihinin son günü itibarıyla 18 yaşını tamamlamış olmak.
Sosyal Güvenlik Kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamak (Dul ve yetim aylığı hariç).
2022 yılı KPSS sınavına girmiş ve belirtilen puan türünde asgari 60 (altmış) puan almış olmak.
Tercih edilecek her grup için gerekli nitelikleri taşıyor olmak.
Herhangi bir kamu kurumunda çalışmakta iken görevden veya meslekten ihraç edilmemiş olmak.
Sözleşmeli personel olarak çalışmakta iken sözleşme esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmesi feshedilenler veya sözleşme dönemi içinde sözleşmeyi tek taraflı feshedenlerin, sözleşme fesih tarihinin üzerinden bir yıl geçmiş olmak.
Görevini devamlı yapmaya engel sağlık sorunu bulunmamak.
Tam zamanlı çalışmaya engel durumu bulunmamak.
Arşiv araştırması olumlu sonuçlanmak.
Başvuru Belgeleri: Başvuru yapacak adayların ayrıca aşağıdaki belgeleri sisteme yüklemeleri gerekmektedir:

Yükseköğretim kurumlarından mezun olup eşdeğerliğe sahip olan adaylar için YÖK’ten alınmış eşdeğerlik belgesi veya yurt dışında eğitim alan adaylar için YÖK’ten alınmış denklik belgesi.
Kamu kurum ve kuruluşlarında 4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında tam zamanlı olarak görev yapmakta iken kurumlarınca sözleşmesi feshedilen ya da sözleşmesini tek taraflı fesheden adayların ilgili belgeleri.
Başvuruların Kariyer Kapısı adresi üzerinden yapılması gerektiği ve posta veya şahsen başvuruların kabul edilmeyeceği vurgulanmıştır.