SANKO Üniversitesi Hastanesi, anne adaylarının sağlıklı bir gebelik ve doğum süreci geçirmelerini desteklemek amacıyla "Bilinçli Gebeler, Sağlıklı Bebekler" konulu farkındalık eğitimi düzenledi. SANKO Üniversitesi Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali İrfan Güzel, bu eğitimle ilgili yaptığı açıklamada, gebeliği sadece takip etmekle kalmayıp, doğum öncesi ve sonrasını da içine alan bir bütün olarak değerlendirdiklerini belirtti.

Prof. Dr. Güzel, "Annenin bilinçli olması, doğum öncesi hazırlığı, gebelikle ilgili sorunların takibi veya tedavisi çok önemli. Bu nedenle bu tür eğitim toplantılarını düzenlemeye devam edeceğiz." dedi. Dr. Öğr. Üyesi Duygu Alime Almalı, sağlıklı gebeler ve sağlıklı bebekler için SANKO Üniversitesi Hastanesi olarak annelerin yanında olduklarını ifade etti.

Gebelikte hormonal değişimlerin etkisiyle fizyolojik ve psikolojik değişimlere açık bir süreç yaşandığını hatırlatan Uzm. Psikolog Elif Türkoğlu, özellikle ilk üç ayın zıt duyguların geliştiği bir dönem olduğuna dikkat çekti. Bu dönemde duygusal olarak hassas ve kırılgan olan gebelerin çeşitli psikolojik tepkilere maruz kalabileceğini belirtti.

Diyetisyen Meltem Demirci, gebelik sürecinde vücutta oluşan değişikliklerle birlikte beslenmeye daha fazla dikkat edilmesi gerektiğini vurgulayarak, gebelerin ve bebeklerin ihtiyaçlarını karşılamak için dengeli ve yeterli beslenmenin önemini anlattı.

Fizyoterapist Elif Nur Güçlü, gebeliğin vücut sisteminde anatomik ve fizyolojik değişikliklerin meydana geldiği bir süreç olduğunu belirterek, bu süreçte bedenin ruhsal ve fiziksel yönetilmesinin gebelik ve doğum sırasında ortaya çıkabilecek sorunları önlemede önemli olduğunu ifade etti.

Eğitim, katılımcıların sorularının yanıtlanması ve birlikte fotoğraf çekimi ile sona erdi.