Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mao Ning, başkent Pekin'de düzenlenen günlük basın toplantısında, AA muhabirinin İsrail'in gerçekleştirdiği saldırıya ilişkin sorusuna cevap verdi. "Çin olarak şok içindeyiz ve güçlü şekilde kınıyoruz" diyen Sözcü Mao, saldırıda hayatını kaybedenlerin yasını tuttuklarını ve yaralılara en derin taziyelerini ilettiklerini ifade etti.

Çin, İsrail'e Çağrıda Bulundu: Sivilleri Koruyun, Ateşkes İlan Edin

Sözcü Mao, açıklamalarında ilgili taraflara ve özellikle İsrail'e çatışmalara son verme, sivilleri koruma ve daha kötü bir insani krizi önleme çağrısı yaparak, "İlgili taraflara ve özellikle İsrail’e çatışmalara son verme, sivilleri koruma ve daha kötü bir insani krizi önlemek üzere erişimi güvenceye alma çağrısı yapıyoruz" ifadelerini kullandı.

Sözcü Mao, Güvenlik Konseyi'ne Eleştiri: Ateşkesi Teşvik Edin

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin olayın ardından açıklama yapmasının ABD tarafından engellendiğine ilişkin haberler için, "Gazze’de benzeri görülmemiş bir insani kriz yaşanıyor. Güvenlik Konseyi derhal harekete geçmeli ve ateşkesi teşvik etmeli. İlgili büyük ülkeler sorumlu tavır almalı, ateşkes çabalarını samimi şekilde desteklemeli" değerlendirmesinde bulundu.

Çin'in Taahhüdü: Ateşkes İçin Uluslararası İşbirliği Sürdürülecek

Sözcü Mao, Çin'in Güvenlik Konseyi'nin daha anlamlı tedbirler alması için uluslararası toplumla birlikte çalışmayı sürdüreceğini belirterek, Gazze’de ateşkesin sağlanması ve gerilimin düşürülerek soruna iki devlet temelinde çözüm bulunması için elinden gelen çabayı göstereceğini vurguladı.

İsrail'in Gazze kentinde gerçekleştirdiği saldırı sonucunda yaşanan trajedinin detayları ve Filistin hükümetinin açıklamaları.