6 Şubat depremlerinin etkilediği Kahramanmaraş'ta, yapılan çalışmalar sonucunda 7 bin 858 konut ve 445 köy evinin yapımı tamamlandı. Bu konutların kurası Akyar TOKİ Konutları'nda gerçekleştirilen törende çekildi. Törene, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yanı sıra birçok yetkili ve vatandaş da katıldı.

Erdoğan: "Yeni Yuvalarınız Hayırlı Olsun"

Canlı bağlantıyla katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, "Bugün Kahramanmaraş’ta toplam 8 bin 303 ailemize yeni yuvalarını teslim ediyoruz. Bugünkü kura töreniyle anahtarlarını alacak vatandaşlarımıza konut ve köy evlerinin hayırlı olmasını diliyorum" şeklinde konuştu.

Deprem Sonrası Yapılan Çalışmalar

Erdoğan, ayrıca, deprem sonrası yaşanan tahribatın giderilmesi için yapılan çalışmalara da değinerek, "Gece gündüz çalışarak geçici barınmadan kalıcı konutlara geçişi sağlıyoruz. Kahramanmaraş’ta bugün 7 bin 858’i konut ve 445’i köy evi olmak üzere toplam 8 bin 303 ailemize yeni yuvalarını teslim ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Anahtarlar Hak Sahiplerine Teslim Edildi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasının ardından kura çekilişinde ismi çıkan hak sahiplerine anahtarları, ilgili yetkililer tarafından teslim edildi.