Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Borsa İstanbul'un 150. yıl gong töreninde yaptığı konuşmada, Türkiye'nin makro finansal istikrarını sağladığını ve TL varlıklara olan talebin arttığını ifade etti. Şimşek, Orta Vadeli Program'ın hedeflerini gerçekleştirerek şirketlerin uzun vadeli sermaye kaynaklarına daha güçlü erişim sağlayacağını belirtti.

Borsa İstanbul ve Talep Artışı

Bakan Şimşek, Türkiye'nin makro finansal istikrarını güçlendirdiğini ve son dönemde TL varlıklara olan ciddi talebin arttığını vurguladı. Açıklanan programa güvenin olduğunu belirten Şimşek, bu durumun firmalar ve vatandaşlar için önemli kazanımlara vesile olacağını söyledi.

Önemli Hedef: Sermaye Piyasalarını Derinleştirmek

Şimşek, Orta Vadeli Program'ın önemli hedeflerinden birinin sermaye piyasalarını derinleştirmek olduğunu vurgulayarak, finansal okuryazarlık konusuna da değindi. Bakan, bütün vatandaşların finansal okuryazarlık konusunda desteklenmeye ihtiyaçları olduğunu ve bu konuda Sermaye Piyasası Kurulu'nun çalışmalarının yakında açıklanacağını belirtti.

Borsa Bir Oyun Alanı Değildir Uyarısı

Bakan Şimşek, borsanın bir oyun alanı olmadığını vurgulayarak, birikimlerin yatırım, istihdam, üretim ve ihracata yönlendirilmesi için fiyat istikrarının güçlü bir şekilde sağlanması gerektiğini söyledi. Ayrıca, Türkiye'nin enflasyon konusunda ilerleme kaydettiğini ve sermaye piyasalarının sağlıklı işlemesinin ekonominin daha hızlı büyümesini sağlayacağını ifade etti.

Borsada 1 Trilyon Dolar Hedefi

Şimşek, Türkiye'nin 2002'den bu yana gelişmekte olan ülkelere göre ekonomisinin büyüdüğünü belirterek, önümüzdeki dönemde borsanın OVP çalışmaları ve sermaye piyasalarındaki adımlarla birlikte 1 trilyon doları zorlayacağını ifade etti.