Avrupa-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi (Euro-Med) tarafından yapılan açıklamaya göre, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları sonucunda 700 bin çocuk etkilendi. Bu etkilenen çocuklar arasında öldürülen, yaralanan ve yerinden edilenlerin bulunduğu kaydedildi.

Gazze Şeridi'nde 7 Ekim'den bu yana devam eden İsrail saldırıları sonucunda 10 binden fazla bebek ve çocuğun hayatını kaybettiği ifade edildi. Toplamda 23 bin 12 Filistinlinin öldüğü belirtilirken, bunun 9 bin 77'sinin çocuk olduğu vurgulandı.

Çocuklar, yıkılan binaların enkazı altında kalarak hayatta kalma şansını kaybetti. Euro-Med, toplam çocuk ölümü sayısının 10 bini aşacağını öngörüyor.

İsrail'in Gazze soykırımından etkilenen çocuk sayısının 700 bin olduğu bilgisini paylaşan Euro-Med, bu sayının içinde öldürülen, yaralanan ve yerinden edilenlerin bulunduğunu aktardı.

Devam eden İsrail saldırıları, 18 binden fazla Filistinli çocuğun yaralanmasına neden oldu. Ayrıca, Gazze Şeridi'nde 25 bin çocuğun ebeveynlerini kaybettiği, 640 bin çocuğun evlerinin yıkıldığı veya hasar gördüğü belirtildi.

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiseri Filippo Grandi, İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve ablukası altındaki sivillerin yerinden edilmelerine ilişkin olarak acil insani ateşkese ihtiyaç olduğunu vurgulayarak, kitlesel yerinden edilmelerin Gazze'de trajediyi daha da derinleştireceğini ifade etti.