Türkiye'de ikinci el motosiklet satışlarında önemli bir düzenleme Resmi Gazete aracılığıyla duyuruldu. İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, yeni bir kilometre kuralını içeriyor.

Yeni Düzenleme: 6 Ayda 6 Bin Kilometre Kuralı Motosikletleri de Kapsıyor!

Yayımlanan yönetmelikle birlikte, ikinci el motosiklet alım-satımlarında geçerli olan 6 ayda 6 bin kilometre kuralı resmi olarak uygulanmaya başlandı. Bu kural, hem satıcıları hem de alıcıları doğrudan etkileyecek.

Detaylar içerisinde yer alan düzenleme, 1 Temmuz 2024 tarihine kadar geçerli olacak. Ancak, Ticaret Bakanlığı'nın bu süreyi uzatma yetkisi bulunuyor. Yani, konuyla ilgili daha fazla değişiklik yaşanabilir.

Ticaret Bakanlığı'nın Yetkisi: Uzatma İhtimali Var Ticaret Bakanlığı, yönetmelik kapsamındaki düzenlemeyi 1 Temmuz 2024 tarihine kadar uzatabilme yetkisine sahiptir. Bu süre zarfında ikinci el motosiklet alım-satımlarında yaşanan gelişmeler ve sektöre etkileri yakından takip edilecek.

Bu önemli değişiklikle birlikte, ikinci el motosiklet piyasasında yaşanacak olan hareketlilik ve ticaretin seyrini belirleyecek olan 6 ayda 6 bin kilometre kuralı, kullanıcıların dikkatle takip ettiği bir konu haline gelmiştir.