Fenerbahçe, UEFA Konferans Ligi H grubu ikinci hafta maçında Spartak Trnava'yı deplasmanda 2-1 mağlup ederek önemli bir galibiyet aldı. Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, maçı ve takımın performansını değerlendirdi.

İsmail Kartal, maçın analizini yaparak başladı ve "Rakibin analizini iyi yaptık. İlk dakikadan itibaren oyunu domine eden taraf bizdik. Ancak, pas oyununun yanı sıra üçüncü bölgede daha fazla üretken olmamız gerektiğini düşünüyorum. İlk yarıda rakibimiz bizi kalelerine yaklaştırmıyordu. İlk yarı böyle sona erdi. Devre arasında oyuncularımla konuşarak üçüncü bölgede daha etkili olmamız gerektiğini belirttik. İkinci yarıda yaptığımız değişikliklerle oyunu ele aldık ve sonuç olarak goller geldi. Attığımız gollerin ardından daha fazla net pozisyon üretebilirdik. Rakibin kontrataklarında bir tane net pozisyon verdik. Bireysel hatadan yediğimiz golle rakibimiz tekrar iştahlandı, ancak daha fazla pozisyon vermedik. VAR'dan dönen ve ofsayt olarak sayılmayan 2 golümüz oldu. Sonuç olarak 3 puan için geldik ve istediğimizi aldık. Oyuncularımı tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Takımdaki rekabet ortamına da değinen İsmail Kartal, "Takımda her oyuncuya ihtiyacımız var. Bütün oyuncuları değerlendirmeye çalışıyoruz. Biz bir takımız ve 26-27 oyuncumuz var. Her oyuncunun görevini bilmesi önemli. Bazı oyuncuları işin içinde tutmanız gerekebilir. Bu, uzun vadede sakatlıklar veya cezalar gibi durumlar için önemlidir. Güzel bir rekabet ortamı var. Herkesi oynatmaya çalışıyoruz ve herkes oynamayı hak ediyor. İç saha veya dış saha fark etmez. Her oyuncu bana istediğimi verecektir" dedi.

Grup maçlarındaki diğer sonuçları da değerlendiren Kartal, "Grubumuzdaki diğer maçta Nordsjaelland'ın Ludogorets'i 7-1 mağlup etmesi beni şaşırttı. Ludogorets son yıllarda kendi liginde üst üste şampiyon olan bir takım. 7-1'lik bir sonuç nasıl oldu, merak ediyorum. Bu sonuç beklemediğim bir sonuç. Şu an lideriz ve bundan sonraki maçları düşünüyoruz" şeklinde yorumladı.

Maçta iki gol atan Joshua King ve bir hata yapan Jayden Oosterwolde'nin performansını da değerlendiren İsmail Kartal, "King, önceki maçlarda da gol atmıştı. Antrenmanlarda da performansını görüyoruz. Jayden hata yaptı, ama futbolun içinde hatalar olabilir. Her futbolcu hata yapabilir. Moral veriyoruz ve her gün gelişim içindeler" dedi.

Son olarak, Miguel Crespo ve Joshua King'in sezon başında bazı problemleri olduğunu ve bu nedenle yavaş yavaş takıma katkı vermeye başladıklarını belirten Kartal, "Her oyuncu bizim için değerlidir. Herkesle aynı mesafedeyiz ve her oyuncuya aynı şansı veriyoruz. King ve Crespo da bu kapsamda değerlendiriliyor" şeklinde konuştu.