2024 senesinin ilk Kabine toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan, SSK ve Bağ-Kur emeklilerini sevindirecek bir müjdeyi paylaştı. Yapılan değerlendirmeler sonucunda emekli maaşlarına yüzde 5 ek zam yapılarak, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaş artışı yüzde 42,6 olarak belirlendi.

Enflasyon Farkının Kapatılması

Geçen yıl açıklanan enflasyon verileriyle ortaya çıkan farkın kapatılması hedefleniyor. TÜİK'in 3 Ocak'ta yüzde 64,77 olarak açıkladığı enflasyon karşısında, memur ve memur emeklisinin yüzde 49,25'lik maaş artışına rağmen, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin zam oranı yüzde 37,57'de kalmıştı. Bu uygulama ile yaklaşık 12 puanlık farkın kapatılması amaçlanıyor.

Emekli Maaşı Alt Sınırı 10 Bin Liraya Çıkıyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarına göre, emekli maaşı alt sınırı 10 bin liraya yükseltiliyor. Bu adım, emekliler arasındaki gelir adaletsizliğini azaltmayı hedefliyor.

Sınır Ötesi Operasyonlar ve Güvenlik Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan toplantıda ayrıca Türkiye'nin güvenlik durumuna da değindi. Terörle mücadele kapsamında sınır ötesi operasyonların devam edeceğini ve terörle mücadelenin sadece ülkemizin güney sınırlarını değil, aynı zamanda şehirlerimizin sokaklarını da kapsayacağını belirtti.

İstihdam ve Ekonomik Durum

Toplantıda ekonomik duruma da değinen Cumhurbaşkanı, istihdamın tarihi seviyeye ulaştığını, ancak işsizlik oranını daha da düşürme hedefinde olduklarını ifade etti. Çalışma Bakanlığı'nın uyguladığı programlarda değişiklikler yapılarak, istihdam yükümlülüklerinde indirime gidileceği açıklandı.

Yüksek Fiyatlar ve Enflasyonla Mücadele

Ekonomideki zorluklarla mücadelede milletin desteğini talep eden Cumhurbaşkanı, yüksek fiyatlar ve enflasyonla mücadelede psikolojik boyutun da önemli olduğunu vurguladı.