Kocaeli'de faaliyet gösteren deprem bölgesi il dernekleri, Kocaeli MaraşDer öncülüğünde Asrın Felaketi'nin birinci yılını anma ve anlama programı düzenleyecek. Program, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin destekleriyle gerçekleştirilecek.

Program Detayları

  • Tarih: 6 Şubat 2024, Salı
  • Yer: İzmit Fevziye Camii
  • Başlangıç Saati: 12:00

Etkinlik İçeriği

  1. Açılış Konuşmaları: Kocaeli MaraşDer Başkanı Enis Göçer ve diğer dernek temsilcileri, Asrın Felaketi'nin birinci yılına dair duygu ve düşüncelerini paylaşacak.
  2. Gıyabi Cenaze Namazı ve Basın Açıklaması: Programın ardından depremde kaybedilenler için gıyabi cenaze namazı kılınacak ve basın açıklaması yapılacak.
  3. Farkındalık Programları ve Standlar: Deprem gerçeğini anlama ve anlatma adına stantlar kurulacak. Arama kurtarma faaliyetlerinde bulunan kuruluşlar, deprem farkındalığına dikkat çekecek ve ziyaretçilere deprem tedbirleri hakkında bilgi verecek.
  4. Fotoğraf Sergisi: Deprem bölgesinde görev yapmış olanların çektiği fotoğraflardan oluşan bir sergi düzenlenecek.
  5. İkramlar: Etkinlik sırasında deprem bölgesinde görev yapmış yemek tırları tarafından vatandaşlara ikramlar dağıtılacak.
  6. Etkinlik sonrasında, depremde kaybedilenleri anma ve depremle ilgili farkındalığı artırma amacı güden etkinliklerle birlikte, birlik ve dayanışma içinde şehrin geleceğine dair umutlar dile getirilecek.