Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Akif İnan Tüneli'nde gerçekleştirdiği başarılı tatbikatla afet ve acil durumlara hazır olduğunu bir kez daha kanıtladı. Edebiyat Yolu'nda bulunan tünelde düzenlenen tatbikata, Jandarma Arama Kurtarma (JAK), AFAD, UMKE, Karayolları Genel Müdürlüğü ve Emniyet birimleri de katıldı.

Ekipler, senaryo gereği tünel içinde meydana gelen trafik kazasına anında müdahale ederek yaralıları kurtardı. Aynı zamanda tünelde çıkan yangına da hızlı bir şekilde müdahale eden itfaiye ekipleri, yangını kontrol altına almayı başardı. Zorlu tatbikatta ayrıca tünelin içindeki Kimyasal Biyolojik Radyasyon ve Nükleer (KBRN) olayına da kontrollü bir şekilde müdahale edildi.

Tatbikatta gösterilen performans, uyumlu çalışma ve hızlı müdahale, Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi'nin afet ve acil durumlara karşı ne kadar hazır olduğunu gösterdi. Yapılan açıklamada, doğal afet ve acil durumlara müdahale kapasitelerini artırmak amacıyla düzenlenen eğitimlerin devam ettiği vurgulandı.