Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi (KİÜ), Onikişubat Belediyesi tarafından düzenlenen Expo 2023 Kitap Fuarı'na katıldı. Üniversite, akademisyenlerin kaleme aldığı kitapları okurların beğenisine sundu. Ayrıca fuar ziyaretçilerine üniversitenin bölüm ve programları hakkında bilgi verildi.

Fuarın açılış törenine katılan KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, KİÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Seçil Fettahlıoğlu ve KİÜ Genel Sekreteri Cemil Toktay ile birlikte üniversite standını ziyaret etti. Ziyaret sırasında fuar ziyaretçileriyle sohbet eden Prof. Dr. Bakan, kitapların hayatın önemli bir parçası olduğunu vurgulayarak, özellikle gençlerin kitaplara ilgi göstermesi gerektiğini belirtti.

Rektör Bakan, "Kitap dostumuzdur, arkadaşımızdır, bizi hiçbir zaman terk etmeyecek bir unsurdur aslında. Kitap geçmişimizdir, bugünümüzdür ve geleceğimizi öngörmektir. Bilgilerin aktarıldığı, deneyimlerin paylaşıldığı, hayatımızın mihenk taşı olacak unsurlardır kitaplar. Bu nedenle fuarı ziyaret eden gençlerimizi, çocuklarımızı ve öğrenci arkadaşlarımızı buraya bekliyoruz. Özellikle de Kahramanmaraş Sütçü İmam ve Kahramanmaraş İstiklal Üniversitemizin hocaları tarafından yazılmış kitaplarımızı görmelerini istiyoruz. Çünkü bunları gördükçe muhtemelen onlara da bir rol model olacaktır diye düşünüyorum. Bir kez daha böylesine güzel bir etkinliği tertip eden Onikişubat Belediye Başkanımız Hanefi Mahçiçek'i ve tüm ekibini tebrik ediyorum. Böylesine güzel organizasyonlarda buluşmayı temenni ediyorum" şeklinde konuştu.

Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörü Prof. Dr. Alptekin Yasım, KSÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Orhan Doğan ve Prof. Dr. Nuri Kahveci de KİÜ standını ziyaret etti. Her iki üniversitenin rektörü, kitap fuarı vesilesiyle bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundu. Kitap fuarı, kitap severlerin buluşma noktası olurken, üniversitelerin katılımı da etkinliği daha da zenginleştirdi.