Kahramanmaraş'tan gelen depremzede esnaflar, bu kez İstanbul'un Sultangazi ilçesinde MARAŞFED ve TÜMKİAD işbirliğiyle gerçekleşen bir etkinlikte yöresel ürünlerini tanıttı. Sultangazi Belediyesi'nin de destek verdiği fuar, Kahramanmaraş'ın meşhur ürünlerini İstanbul sakinleriyle buluşturdu.

Etkinlikte, sürpriz etkinlikler, %25'e varan indirimler, gıdadan yöresel ürünlere kadar geniş bir ürün yelpazesi ve çeşitli aktiviteler yer aldı. Maraş Dondurması, tarhana, pul biber, cevizli sucuk, sim sırması ve yemeni gibi Kahramanmaraş'a ait birçok yöresel lezzet fuar ziyaretçilerine sunuldu.

TÜMKİAD Kahramanmaraş İl Başkanı Muhammet Eliaçık, etkinlikle ilgili açıklama yaparak hem İstanbul hem de Sultangazi'li vatandaşlara gösterdikleri ilgiden dolayı teşekkür etti. Ayrıca, bu tür etkinliklerin amacının esnafa destek olmak olduğunu vurguladı.

Eliaçık, "Gün depremzede esnafa destek olma günü! 6 Şubat'ın yaralarını hep birlikte saracağız. Çünkü esnaflarımız zor günler geçiriyor. Bazı esnaflarımız, şehirde siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Konteyner çarşılar tam randımanlı müşteri çekemiyor. Bizler de bu fuarlarla katkı sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

Kahramanmaraş'ın yöresel ürünlerini tanıtan etkinlik, hem depremzede esnafa destek olma amacı taşıyor hem de farklı bölgelerin lezzetlerini tanıtmak için güzel bir platform sağlıyor.