Kahramanmaraş Valiliği, açıklamasında şehit ailesinin çadırda yaşadığı iddialarının doğru olmadığını ifade etti. Depremzede vatandaşların çadırlardan konteyner kentlere nakledildiği ve ailelere konteynerlerin teslim edildiği vurgulandı. Şehidin ailesine, depremin ilk zamanında çadırın yanı sıra kendi arsasında ikamet etmek istemeleri durumunda konteyner verildiği bilgisi de paylaşıldı.

Valilik, şehidin ailesine ulaştırılan taziye haberinden sonra taziye evi, tören alanı ve taziye yeri olarak belirlenen alanların ilgili kurumlar tarafından koordine edildiğini vurguladı. Ayrıca, depremde evleri yıkılan vatandaşlara TOKİ Konutları ve Kalıcı Köy Konutları yapıldığı, çalışmaların yoğun bir şekilde devam ettiği belirtildi. Şehidin ailesinin kırsal mahallede ikamet ettiği ve hak sahibi olduğu bilgisi paylaşılırken, aile için Kalıcı Köy Konutunun kısa sürede yapılacağı ve teslim edileceği bilgisi verildi.

Valilik, açıklamasında asılsız ve algı amaçlı paylaşımlara itibar edilmemesi konusunda vatandaşları uyardı. Şehit ailesiyle ilgili dolaşan yanıltıcı bilgilere karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.