Deprem bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar kapsamında, vücut bütünlüğü olmayan 46 uzuv parçasının kimliklendirme çalışmaları devam ederken, kimliklendirmesi yapılamayan 59 vatandaşın cenazeleri için de çalışmalar sürüyor. Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan kayıp başvurusu üzerine, 41 kişinin bulunması için arama ve kimliklendirme çalışmalarına devam ediliyor.

Kahramanmaraş, 6 Şubat tarihinde yaşanan iki büyük depremin ardından hala kayıplarla mücadele ediyor. Deprem bürosu tarafından yürütülen soruşturmalar çerçevesinde, vücut bütünlüğü olmayan 46 uzuv parçası hakkında kimliklendirme çalışmaları sürüyor. Aynı şekilde, vücut bütünlüğü bulunup kimliklendirmeleri yapılamayan 59 vatandaşa ait cenazelerin kimliklendirme çalışmaları da devam ediyor.

Kayıp Kişiler İçin Arama Çalışmaları

Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan kayıp başvurusunda bulunan 41 kişinin bulunması için ise arama ve kimliklendirme çalışmalarına hız kesmeden devam ediliyor. Kahramanmaraş genelinde gerçekleştirilen bu çalışmaların, depremzedelerin ailelerine umut olması bekleniyor.

Kimliklendirme Çalışmaları Sürüyor

Özellikle vücut bütünlüğü olmayan uzuv parçaları ve kimliklendirilemeyen cenazelerle ilgili süren çalışmaların, depremzedelerin ailelerine acı kayıplarını tam anlamıyla kapatma fırsatı sağlaması bekleniyor.