Şehit güreşçilere olan saygıyı simgelemek adına yıkılan binanın alanına kırmızı karanfil bırakıldı. Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu başkan vekili Şahin Hopur, açılış konuşmasında şehit olan sporcuları anarak, "Onlar kalbimizde yaşıyor. Türkiye Güreş ailesinin, spor camiamızın başı sağ olsun" ifadelerini kullandı. Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ise, 6 Şubat Depremlerinde şehit düşen güreşçilerin anısını yaşatmak adına Güreş Sahası'nın adını "Deprem Şehitleri Güreş Sahası" olarak değiştirdiklerini açıkladı. Programın ardından, Kahramanmaraş halkı Kapıçam Şehir Mezarlığı'na giderek dua etti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat tarihinde yaşanan depremlerde şehit düşen sporcular için düzenlenen anma programı, Geleneksel Güreşler Federasyonu tarafından organize edildi. Program kapsamında, şehit güreşçiler için dualar edilirken, Kur'an-ı Kerim okundu. Şehitlerin anısını yaşatmak adına yıkılan binanın alanına kırmızı karanfil bırakıldı.

Güreş Sahası Adı Değiştirildi

Türkiye Geleneksel Güreşler Federasyonu başkan vekili Şahin Hopur, açılış konuşmasında duygu dolu anlar yaşayarak, şehit olan güreşçi, hakem ve antrenörleri tek tek anarak, "Bu deprem şehidi kardeşlerimizle birlikte minderlerde ter döktük, birlikte çalıştık. Bunları unutmamız mümkün değil, acıyı yüreğimizde his ediyoruz. Hepsine Allah'tan rahmet diliyorum, mekanları cennet olsun. Onlar kalbimizde yaşıyor. Türkiye Güreş ailesinin, spor camiamızın başı sağ olsun" dedi.

Kahramanmaraş Gençlik ve Spor İl Müdürü Cemil Boz ise, 6 Şubat Depremlerinde şehit düşen güreşçilerin anısını yaşatmak amacıyla Güreş Sahası'nın adını "Deprem Şehitleri Güreş Sahası" olarak değiştirdiklerini belirtti. Boz, "Depremde kaybettiğimiz güreşçilerimizin her birinin fotoğrafları o sahada yer alacaktır. Allah'ım bir daha 6 Şubat 2023'teki gibi bir felaket yaşatmasın" ifadelerini kullandı.

Programın sona ermesinin ardından, Kahramanmaraş halkı Kapıçam Şehir Mezarlığı'na giderek depremzedeler için dua etti.