Kahramanmaraş'ta siyasi atmosfer, CHP'nin 38. İl Kongresi ile hareketlendi. Genel Kurul, Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi ve 403 İl Delegesinin oy kullanmasıyla başladı. Kongrenin açılışında Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından konuşma sırası CHP Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç'a geldi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Olma Açıklaması

Öztunç, kongrede yaptığı konuşmada, Kahramanmaraş'ta ittifak olmayacağını vurgulayarak sürpriz bir çıkış yaptı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı olduğunu açıkladı. Öztunç, konuşmasında şu ifadeleri kullandı: "Hayrettin Güngör'ü inşallah AK Parti aday yapar. Bütün beklentim o yönde. AK Parti Hayrettin Güngör'ü aday yaptığı gün ben de burada Büyükşehir Belediye Başkan Adayıyım. Geçen sefer yüzde 30’larda kaldık. Bu sefer eze eze alırız onu da söyleyeyim."

İttifak ve Değişim Talepleri

CHP Milletvekili Öztunç, konuşmasında ittifak konusuna da değindi. Kendisinin ittifakın ortak adayı olmadığını belirten Öztunç, İYİ Parti'nin adayı olan Mesut Dedeoğlu'na başarılar diledi. Ayrıca, genel başkanları Kemal Kılıçdaroğlu'nun seçimdeki performansı ve parti içi değişim taleplerine dair görüşlerini paylaştı. Öztunç, değişimin parti örgütü ve genç milletvekilleri ile birlikte gerçekleştirilmesi gerektiğini vurguladı.