26 Nisan 2010 tarihinde Michael ve Kristine Barnett tarafından Ukrayna'dan evlat edinilen Natalia Grace, başta normal bir çocuk gibi görünse de, zamanla ailesi için bir kabusun başlangıcı olacaktı. Barnett çifti, Natalia'nın aslında bir çocuk olmadığını, cücelik hastası yetişkin bir kadın olduğunu öğrendiklerinde şoke oldular. Natalia'nın evdeki tek çocukları olmadığı, üç biyolojik çocuklarının daha olduğu belirlendi.

Aile İçindeki Değişim ve Cinayet Teşebbüsleri

Natalia'nın aileye adapte olmasının ardından, ailenin küçük çocuğunda morluklar ortaya çıkmaya başladı. İlk başta normal bir durum olarak düşünülen bu durum, aslında Natalia'nın çocuğa işkence ettiğinin belirtisiydi. Ancak aile, bu durumu ciddiye almamıştı. Natalia, kendini aileye tanıtarak gerçek niyetini gizledi ve planlarını gerçekleştirmeye çalıştı.

Cücelik Hastalığı ve Ortaya Çıkan Plan

Ailenin içeceklere çamaşır suyu dökmesiyle ortaya çıkan plan, Natalia'nın gerçek yüzünü ailesine gösterdi. Daha önce diş ve kemik yapısına bakılmamıştı, ancak sonradan fark edildi ki, Natalia'nın diş sayısı normal bir yetişkininkinden fazlaydı. Natalia'nın spondiloepifizeal displazi konjenita adı verilen bir cücelik hastalığına sahip olduğu ortaya çıktı.

Natalia'nın Kaçışı ve Yargı Süreci

Aile, Natalia'nın sosyopat olduğunu öğrendiği kemik testi sonrasında suçlamalardan aklanırken, Natalia bir apartmana kapatılarak Kanada'ya kaçtı. 3 yıl süren bir süreçten sonra olay yargıya taşındı. Natalia'nın 22 yaşında bir sosyopat olduğu tespit edildi. Aile için suçlamalar düşerken, başka bir aile tarafından yeniden sahiplenilen Natalia'nın biyolojik annesi de ortaya çıktı.

Olay, belgesellere ve filmlere konu olan nitelikteydi. "The Curious Case of Natalia Grace" adlı 6 bölümlük belgesel, ilgi çekici detayları izleyicilere aktardı.