Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde yoğun katılımla gerçekleşen etkinlikte Yazar Merve Gülcemal, Kudüs'te yaşananlar ve bölgenin İslam coğrafyası için taşıdığı önem üzerine konuştu. Katılımcılar, etkinliğin oldukça verimli geçtiğini belirterek Büyükşehir Belediyesi ve Yazar Merve Gülcemal'e teşekkür etti.

Yazar Gülcemal, yaptığı açıklamada, "Dünyanın en büyük felaketi olan acıları unutmadan, bir başka acıyla yüreğimizin yandığını görüyoruz. Kahramanmaraş'a son ziyaretimde, acıların bir nebze olsa sarıldığına tanık oldum. Bu buruk sevinci yaşarken, Gazze'de yaşanan insanlık dramını konuşmak ve bir başka acıyı paylaşmak için bugün Kahramanmaraş'tayız. Gazzeli çocukların depremde kardeşlerine gönderdikleri sandığı hatırlatan Gülcemal, "Biz kendi acımızı yaşarken, başka bir acıya da asla sessiz kalmıyoruz" ifadelerini kullandı.

Etkinlik sonrasında katılımcılar, acıları paylaşmanın ve duyarlılık oluşturmanın önemine vurgu yaparak Büyükşehir Belediyesi ve Yazar Merve Gülcemal'e teşekkür etti.