Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 104. yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı. Başkan Güngör, bu anlamlı günde aziz ecdadın bağımsızlık sevdasına vurgu yaparak, kahramanlık destanının 104 yaşında olduğunu ifade etti.

Bağımsızlık Aşkıyla Yazılmış Bir Destan

Başkan Güngör, mesajında şu sözlere yer verdi: "Aziz ecdadımızın bağımsızlık sevdası; yeri geldi kaleme döküldü beyanname oldu, yeri geldi hutbe oldu, yeri geldi direniş oldu akın akın büyüyerek tüm Anadolu’ya yayıldı. Bağımsızlık aşkıyla, onca zorluğa rağmen yazdığımız kahramanlık destanımız 104 yaşında."

Kahramanlık Destanı 104 Yaşında

Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun yıl dönümü, "Nice Zorluğu Aşarak" temasıyla çeşitli etkinliklerle kutlanacak. Başkan Güngör, 12 Şubat Kurtuluş Bayramı'nı coşkuyla kutlayarak, şehrin kahramanlık destanının 104 yaşında olduğuna dikkat çekti.

Milli Mücadele Kahramanları ve Şehitler Anıldı

Güngör, mesajının devamında, "Bu vesileyle; bu toprakları bizlere vatan kılan tüm milli mücadele kahramanlarımızı ve şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle anıyorum. 12 Şubat Kurtuluş Bayramı’mız kutlu olsun" ifadeleriyle, milli mücadele kahramanlarını ve şehitleri rahmetle anarak mesajını tamamladı.