Dr. Kaplan'ın açıklamalarına göre, Gazze'deki sağlık tesislerine yönelik 212 saldırının yaşandığı, 283 sağlık çalışanının hayatını kaybettiği belirtildi. İsrail'in tutukladığı doktorlar ve bombaladığı hastanelerle ilgili bilgilerin paylaşıldığı açıklamada, hekimler ve sağlık çalışanları olarak, bu saldırılara karşı tepki gösterme ve Gazze'deki masum yaşamları koruma konusunda kararlı oldukları ifade edildi.

Sessiz Yürüyüş Türkiye Genelinde Gerçekleştirildi

Sessiz Yürüyüş - İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya, Sivas, Kocaeli, Sakarya, Diyarbakır, Mersin, Gaziantep, Afyonkarahisar, Kütahya, Siirt, Balıkesir, Malatya, Kayseri, Rize, Erzurum, Çorum, Van, Şanlıurfa, Erzincan, Yozgat, Bayburt, Düzce, Uşak, Adana, Zonguldak, Adıyaman, Trabzon, Elazığ, Denizli, Bolu, Mardin ve Samsun olmak üzere 37 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. Hekimler ve sağlık çalışanları, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, İsrail'e destek veren firmaların ürünlerinin kullanılmaması ve destek veren gıda ürünlerinin satışının kabul edilmemesi çağrısında bulundu.

Topluma Çağrı: Zulme Dur De!

Kahramanmaraş - Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri ve NATO gibi uluslararası kuruluşlara seslenen hekimler ve sağlık çalışanları, dünyanın gözü önünde gerçekleşen bu zulme karşı koymak için daha fazla gecikilmemesi gerektiğini vurguladılar. Hekimler, tüm dünyadaki meslektaşlarını, sağlık çalışanlarını ve vicdan sahibi bireyleri, Sessiz Yürüyüş'e katılarak zulme karşı ses olmaya davet ettiler.

Hekimlerin Kararlı Duruşu

Kahramanmaraş - Hekimler ve sağlık çalışanları, sabırla ve azimle zulme karşı duracaklarını, kanıksamayacaklarını, normalleştirmeyeceklerini ve sindirilmeyeceklerini ifade ettiler. Ayrıca, Sağlık Bakanlığı'na seslenerek, İsrail'e destek veren ilaç ve tıbbi malzeme firmalarının ürünlerinin kullanılmaması ve İsrail'e destek veren hiçbir gıda ürününün satışının kabul edilmemesi gerektiğini belirttiler.