Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Türkiye yarından itibaren Balkanlar üzerinden gelecek soğuk hava sisteminin etkisi altına girecek. Hava sıcaklığının 10 derece birden düşeceği ve yağışların başlayacağı belirtildi. Bu durum, 16 ile sarı uyarı verilmesine neden oldu.

İstanbul, Ankara ve İzmir'de Yağış Bekleniyor

3 büyük şehirde haftanın ilk üç günü yağışlı geçecek. Ankara'da pazartesi ve salı günleri kuvvetli yağış etkili olacak. İstanbul'da Anadolu yakasında yarın kuvvetli yağış beklenirken, çarşamba günü yüksek kesimlerde karla karışık yağmur görülecek. İzmir'de ise 3 gün boyunca yağış etkili olacak, sıcaklık 9 dereceye kadar düşecek.

Meteoroloji Mühendisi Güven Özdemir, Balkanlar üzerinden gelen yeni soğuk hava kütlesinin önümüzdeki hafta Türkiye'ye, Batı Karadeniz ve Trakya üzerinden giriş yapacağını belirtti. Stratosferdeki ısınmanın etkisiyle kutup soğuklarının Avrupa veya Sibirya üzerinden gelme ihtimalinin arttığını ifade etti.

Özdemir, İstanbul'a yarından itibaren sıcaklıkların düşeceğini ve akşam saatlerinden itibaren kar yağışının başlamasını beklediklerini söyledi. Rüzgarın kuzey yönüne dönmesiyle birlikte İstanbul'da sıcaklığın 3 ila 5 dereceye kadar düşeceğini belirtti. Ocak ayının ikinci yarısında daha güçlü bir sistemin gelmesinin olasılık dahilinde olduğunu paylaştı.

16 İle Sarı Uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yapılan son değerlendirmelere göre Türkiye genelinde yağışlı hava ve düşen sıcaklıklar nedeniyle 16 ile sarı uyarıda bulundu. Kıyı Ege, Ankara, Çankırı, Yozgat, Kırıkkale, Amasya, Çorum, Tokat, Balıkesir'in batı kıyı ilçeleri ve Antalya'nın doğu kesimlerinde yerel olarak kuvvetli yağış bekleniyor.