Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde meydana gelen trafik kazasında, kırmızı ışıkta durmadığı iddia edilen bir otomobil yayaların arasına daldı. Necip Fazıl Kültür Merkezi kavşağında gerçekleşen kazada 6 kişi çeşitli yerlerinden yaralandı. Görgü tanıkları, aracın yüksek hızla kavşağa girdiğini ve fren yapmadan yol kenarında bekleyen yayalara çarptığını belirtti.
Kazaya Aşırı Hız Neden Oldu
İlk belirlemelere göre sürücünün hem hız sınırını aşması hem de ışık ihlali yapması kazanın başlıca sebebi olarak gösteriliyor. Yaralılar olay yerine çağrılan sağlık ekipleri tarafından hastanelere kaldırıldı. Yaralıların sağlık durumlarına ilişkin resmi bir açıklama yapılmazken, hayati tehlikesi bulunan kişiler için müdahalenin sürdüğü öğrenildi.
Polis ekipleri kazaya ilişkin geniş çaplı soruşturma başlatırken, aracın sürücüsünün ifadesine başvurulmak üzere gözaltına alındığı bildirildi. Kaza anına ilişkin güvenlik kamera kayıtlarının da incelendiği öğrenildi.






