İlçenin kırsal alanlarında tespit edilen köpek dövüş ringinde faaliyet gösteren A.K (24) ve A.H.Ç (25) isimli kişilere hayvanları koruma kanununa muhalefet suçundan toplamda 33.400 TL ceza verildi. Ayrıca, 10 kişilik seyirci grubuna ise toplamda 50.000 TL idari para cezası kesildi. Dövüştürülen köpekler ise koruma altına alındı.

Operasyon Detayları

Jandarma ekipleri, yaptıkları devriye sırasında kırsal alanda düzenlenen köpek dövüşü etkinliğini tespit etti. Hemen harekete geçen ekipler, organizatörler A.K ve A.H.Ç'yi yakalayarak hayvanları koruma kanununa muhalefet suçlamasıyla cezalandırdı.

Rekor Cezalarla İlgili Açıklama

Yetkililer, köpek dövüştürmenin ve izlemenin hayvan haklarına aykırı olduğunu vurgulayarak alınan cezaların bir örnek teşkil ettiğini belirtti. Hayvanlara yapılan zulmün önlenmesi amacıyla daha fazla denetim ve cezaların uygulanacağını ifade ettiler.

Pazarcık'ta gerçekleşen operasyon, köpek dövüşleri ile mücadelede ciddi adımlar atıldığını gösteriyor. Alınan rekor cezalar, hayvan haklarına saygı gösterilmesi ve bu tür suçların önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.