Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek, Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu öncülüğündeki esnaf odalarının başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve esnaflarla iftarda bir araya geldi.

EXPO 2023 Arasta Çarşısı’nda düzenlenen iftar programına davetliler yoğun ilgi gösterirken, misafirlerini kapıda karşılayan Başkan Mahçiçek, sohbet ederek hal ve hatırlarını sordu.

Ezan-ı Şerif’in okunmasıyla dualar eşliğinde oruçlar açılırken, Başkan Mahçiçek’in hayatının anlatıldığı ‘Bir Yetimin Hikayesi: Hanefi Mahçiçek’ kısa filmi duygulandırdı.

Programın ilk selamlama konuşmasını Kahramanmaraş Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Ahmet Kuybu yaptı. Kuybu, Başkan Mahçiçek’e bu zamana kadarki emeklerinden ötürü teşekkür etti.

“Her şeyin bir başı, bir de sonu var, önemli olan sevmek ve sevilmek”

Ardından misafirlerini selamlayan Başkan Mahçiçek, 31 Mart Yerel Seçimleri ile görevi devredecek olması sebebiyle veda sözleriyle duygulandırdı.

Başkan Mahçiçek, “Hayat böyle, Cenab-ı Hak hepimize bir kader çizgisi çizmiş, o kader çizgisi bizi nereye taşırsa onu yaşıyoruz. Mevla dilerse her şey olur. Biraz da kendimizi aşalım. Kendimizi aşarsak bu memlekete daha çok hizmet ederiz. Bizdeki hastalık şu; benden daha iyi olursa önümüzü keser, o zaman ona fırsat vermeyelim derler. Bu bir hastalık. Halbuki senden daha iyi bilen varsa ondan faydalanacaksın, memleket ve ülke istifade edecek. Devlet Planlama Teşkilatı’nda görev yapmasam emin olun bu fabrikaların çoğu olmazdı. Yatırımı, teşviki kimse bilmezdi ama Cenab-ı Hakk bizi vesile kıldı. Bu memleket her noktasında emeğimiz var. Her şeyin bir başı, bir de sonu var. Önemli olan sevmek ve sevilmek. İşin doğrusu biraz yorulduk da. 1973’den itibaren çalışıyoruz. Hep bu memlekete hizmet etmenin gayreti içerisinde olduk. Bakın Karasu var ya, yapamazsın dediler, 60 kilometreden su mu gelir dediler. Pis su içiyorduk, öyle bir projeyle su getirdik ki halen içiyoruz ve Türkiye’de içme suyundan elektrik üreten tek kentiz. Kimseyi dinlemedik ve yaptık. Bizim esnaflarımızdan bu memlekete zarar verecek yanlış bir esnaf çıkmaz. Bizim esnafımız paylaşır. Esnaflık teşkilatımız çok daha güçlü şekilde sürdürülmeli. Bu akşam bizlerle beraber oldunuz. Ahmet Kuybu başkanımız başta olmak üzere oda başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ve esnaflarımıza görev süremizde bizlere verdiği desteklerden ötürü teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı Ramazanlar diliyorum. İnşallah ailenizle, torunlarınızla sağlık içinde tekrar böyle güzel ve mübarek günlere ulaşmanızı diliyorum. Hepinize afiyet olsun diyorum, hoşça kalın.”

Başkan Mahçiçek, misafirlerine günün anısına çeşitli hediyeler takdim ederken, hatıra fotoğrafı çekildi.