Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM), bugün akşam saatlerinden itibaren şehir genelinde etkili olması beklenen sağanak yağış nedeniyle vatandaşlara uyarılarda bulundu. Özellikle Onikişubat, Dulkadiroğlu, Andırın, Çağlayancerit, Pazarcık ve Türkoğlu ilçelerinde metrekareye 25 ila 60 kilogram arasında yağış düşeceği tahmin ediliyor.
Meteoroloji verilerine göre, yağışların 22 Aralık Pazar akşamına kadar devam etmesi bekleniyor. Sağanak yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâr gibi olumsuzluklara yol açma ihtimali bulunuyor.
Ekipler Teyakkuzda
Belediye yetkilileri, altyapı sistemlerinin kontrol altında tutulduğunu ve acil durum ekiplerinin görev başında olduğunu açıkladı. Vatandaşlara dikkatli olmaları çağrısında bulunan Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, "Herhangi bir acil durumda ALO 153 Çağrı Merkezimizle iletişime geçebilirsiniz," ifadelerini kullandı.
Yağışların etkili olacağı bölgelerde yaşayan vatandaşların, olası olumsuzluklara karşı hazırlıklı olmaları ve gerekli önlemleri almaları önem taşıyor.