Tesla'nın dikkat çeken elektrikli pick-up modeli Cybertruck, ABD'nin Kaliforniya eyaletinde Toyota Corolla ile karıştığı ilk kaza deneyimini yaşadı. Elon Musk'ın 2019 yılında tanıttığı ve geçtiğimiz ay satışa sunulan Cybertruck, çelik ve uçlara dokunan tasarımıyla dikkat çekiyor.

İlk Kaza Detayları

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen kazada, 17 yaşındaki bir sürücünün yönetimindeki 2009 model Toyota Corolla ile 2023 model Tesla Cybertruck kafa kafaya çarpıştı. Neyse ki, kaza "hafif" yaralanmayla atlatıldı. Yetkililer tarafından yapılan açıklamada, yaralanmanın sadece Cybertruck sürücüsünde olduğu belirtildi. Ancak, aracın otonom modda olmadığı ve hava koşullarının yağışlı olduğu vurgulandı.

Reddit'te paylaşılan fotoğraflarda, Corolla'nın ön kısmında ciddi hasarın olduğu görülüyor. Cybertruck'ın görünen kısımlarında ise benzer hasar izlerine rastlanmıyor. Ancak, çarpışma noktasının tam olarak görülememesi nedeniyle aracın diğer tarafındaki hasarın belirsiz olduğu ifade ediliyor.

Tesla Cybertruck'ın Özellikleri

Tesla Cybertruck, üç farklı versiyona sahip. Arkadan itişli başlangıç modeli 402 km menzil sunarken, dört tekerden çekişli çift motorlu versiyonu 547 km menzile sahip. Üç motorlu versiyonu ise 515 km menzil sunuyor ve ek batarya modülü ile menzil 756 km'ye kadar artırılabiliyor. Aracın başlangıç fiyatı ise 60.990 dolar olarak belirlenmiş durumda.