ABD, Irak'ta Enbar'a bağlı Kaim ve Suriye'nin Deyrizor bölgesindeki İran destekli silahlı grupları hedef alan hava saldırısı düzenledi. 3 ABD askerinin hayatını kaybettiği saldırıya karşılık verildi.

ABD Merkez Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, 85 hedefin vurulduğu belirtildi. Bombardıman uçaklarının da katıldığı saldırılarda İran Devrim Muhafızları'na bağlı komuta ve kontrol merkezleri ile mühimmat ve drone depolarının hedef alındığı ifade edildi. Toplamda 125 hassas bomba kullanıldı.

Joe Biden: "Üslerimize Yönelik Saldırılara Cevap Vermeye Devam Edeceğiz"

ABD Başkanı Joe Biden, Irak ve Suriye'ye düzenlenen saldırıların kendisinin emriyle gerçekleştiğini açıkladı. Biden, "Seçtiğimiz yer ve zamanda üslerimize yönelik saldırılara cevap vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı. ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin da "Bu, vereceğimiz karşılığın başlangıcıdır." değerlendirmesinde bulundu.

Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü: "Saldırı Irak'ın Egemenliğini İhlal Ediyor"

Irak Başbakanlık Askeri Sözcüsü General Yahya Resul, ABD'nin Enbar'a bağlı Kaim ve sınır bölgelerine yönelik saldırılarını kınayarak, "Bu, Irak'ın egemenliğinin ihlali ve Irak hükümetinin çabalarının baltalanması anlamına geliyor." dedi. Resul, ABD'nin saldırılarının bölge ve Irak'ın güvenliği açısından vahim sonuçlara yol açabileceğine dikkat çekti.

Saldırının Arka Planı: 3 ABD Askeri Hayatını Kaybetmişti

Suriye'nin kuzeydoğusunda, Ürdün sınırına yakın bir bölgede konuşlanan ABD güçlerine, İran destekli militan gruplar tarafından düzenlenen insansız hava aracı saldırısında 3 ABD askeri hayatını kaybetmiş, 34 asker yaralanmıştı.