Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi, 6 Şubat Depremlerinin 2. yıl dönümünde uluslararası bir etkinliğe ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. 6-8 Şubat 2025 tarihleri arasında düzenlenecek olan “Uluslararası Afet Kongresi” için KİÜ ile Academy of Scientific and Educational Studies (ASES) arasında bir protokol imzalandı.

Protokol imza törenine KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, ASES Genel Koordinatörü Ali Söylemez, üniversite yönetiminden temsilciler ve çeşitli akademisyenler katıldı. Kongre, deprem gibi doğal afetlerin etkilerini bilimsel bir zeminde ele almayı hedefliyor.

Afet Bilinci ve Bilimsel Katkılar
KİÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Bakan, depremin yıl dönümünde böyle bir kongreye ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi:
“Kahramanmaraş İstiklal Üniversitesi olarak, III. Uluslararası Afet Kongresi’ni ASES iş birliğiyle gerçekleştireceğiz. 6 Şubat Depremleri ve afet bilincine dair çalışmalar bu kongrede ele alınacak. Bilimsel verilerle alana katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Tüm katılımcılara şimdiden teşekkür ediyor, bu vesileyle depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı rahmetle anıyorum.”

ASES’in Desteği ve Katılımcı Çeşitliliği
ASES Genel Koordinatörü Ali Söylemez ise iş birliğinden duyduğu mutluluğu ifade etti:
“Depremin yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta olmak ve böyle bir kongrede paydaş olmak bizim için anlamlı. Yerli ve yabancı birçok akademisyen, yüz yüze veya çevrim içi sunumlarıyla kongreye katkıda bulunacak.”

Plaket Takdimiyle Tamamlanan Tören
Protokol töreni, bilim ve düzenleme kurulundaki akademisyenlerin katılımıyla tamamlanırken, KİÜ Rektörü Prof. Dr. Bakan tarafından Ali Söylemez’e teşekkür plaketi takdim edildi.

Advert Advert