Yolun Başlangıcı: 2010 Referandumu

Kılıçdaroğlu'nun ilk büyük sınavı 2010 yılında yapılan referandumda gelmişti. AK Parti'nin yüzde 58 oy aldığı bu dönemde, Kılıçdaroğlu yüzde 42’lik sonucu "iyi bir sonuç" olarak nitelendirmiş ve AK Parti'nin "çöküş" sürecinde olduğunu iddia etmişti.

2011 Genel Seçimleri

2011 genel seçimlerinde, CHP'nin oylarını arttırarak parlamentoda daha fazla milletvekili çıkarması, Kılıçdaroğlu tarafından önemli bir başarı olarak değerlendirilmişti. Bu dönemde CHP'nin 3.5 milyon yeni oydaş kazandığını ve yükselişte olduğunu belirtmişti.

2014 Yerel Seçimleri

2014 yerel seçimlerinin ardından istifa ettiği yönündeki iddialara sert bir dille yanıt veren Kılıçdaroğlu, mücadeleye devam edeceklerini ve bu durumun sadece bir başlangıç olduğunu vurgulamıştı.

2014 Cumhurbaşkanlığı Seçimi

Ekmeleddin İhsanoğlu'nun CHP adayı olarak gösterildiği cumhurbaşkanlığı seçimlerinde, tatilciler ve boykotçu kesimlerin sandığa gitmemesi sonucu Recep Tayyip Erdoğan'ın yüzde 51 oy ile kazandığını ifade eden Kılıçdaroğlu, İhsanoğlu'nu "tertemiz bir isim" olarak nitelendirmişti.

2015 Haziran Genel Seçimleri

Haziran 2015 genel seçimlerinde partisinin oy oranının artmasını demokrasi için bir kazanım olarak görmüş, ancak iktidar olmanın asıl başarı olduğunu söylemişti.

2015 Kasım Genel Seçimleri

Kasım 2015'te yapılan genel seçimlerde ise, CHP'nin oy oranının artmasına rağmen kendilerini başarılı görmeyip, iktidar olmanın esas olduğunu tekrarlamıştı.

2017 Referandumu

2017 yılındaki anayasa değişikliği referandumunda, toplumun en az yüzde 50'sinin "hayır" dediğini ve eşit olmayan koşullarda bir referandum yapıldığını dile getirmişti.

2018 Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimleri

2018 seçimlerini değerlendirirken, AK Parti'nin 7 puan kaybettiğini ve parlamentodaki çoğunluğunu kaybettiğini belirterek, bunun demokrasi için bir kazanım olduğunu ifade etmişti.

2019 Yerel Seçimleri

2019 yerel seçimlerinde ise, CHP'nin kazandığı başarılar için destekçilerine teşekkür etmiş ve belediye başkan adaylarının birleştirici diliyle tüm kesimleri kucakladığını vurgulamıştı.

2023 Cumhurbaşkanlığı Seçimleri

En son, 2023 cumhurbaşkanlığı ve genel seçimleri ile ikinci tur seçimlerinde, Erdoğan'ın beklenen güvenoyunu alamadığını ve adil olmayan bir seçim yaşandığını belirtmiş, ülkenin geleceği için endişelerini dile getirmiştir.

Veda Zamanı: 2023 CHP Kurultayı

2023 CHP Kurultayında ise, genel başkanlık görevine veda eden Kılıçdaroğlu, Atatürk’ün emanetini onurla taşıdığını ve mücadeleye destek veren herkese teşekkür etmiştir.