CHP, Kahramanmaraş'ta Elbistan, Ekinözü, Nurhak ve Pazarcık ilçelerinde belediye başkanlıklarını kazanmıştı. Ancak, belediyelerin devir alınmasının ardından maddi sıkıntılar ve eksikliklerle karşılaşıldı. CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Ünal Ateş, kazanılan ilçelerdeki durumu değerlendirirken şu tespitleri paylaştı:

"Kasalar Boş, Musluk Alacak Para Yok"

Başkan Ateş, belediyelerin kasalarının boş olduğunu ve alacak durumlarının zor olduğunu ifade etti. "Kahramanmaraş'ta CHP'nin kazandığı ilçelerde şu an durum tespiti yapılıyor. Ancak, ilk izlenimler hiç iç açıcı değil. Belediyelerin kasaları bomboş. Alacak para bulunmuyor. Çöp kamyonları arızalı. Araç parkında yeterli ekipman bulunmuyor." şeklinde konuştu.

"CHP'li Belediyeler Kahramanmaraş'a Sahip Çıkıyor"

Başkan Ateş, tüm bu zorluklara rağmen vatandaşların mağdur olmayacağını belirterek, "Son iki gündür Adana ve Mersin büyükşehir belediyeleriyle görüşmeler yapıyoruz. CHP'li büyükşehir belediyeleri, Kahramanmaraş'ta partimizin kazandığı belediyelere sahip çıkacak ve destek olacak. Kardeş belediyecilik anlayışıyla Kahramanmaraş'ta hemşerilerimize daha iyi hizmet vermek için elimizden geleni yapacağız." dedi.

Depremler Sonrası CHP'li Belediyelerin Yardım Faaliyetleri

Kahramanmaraş merkezli yaşanan depremlerin ardından, CHP'li belediyelerin Kahramanmaraş başta olmak üzere 11 ile yardım sağlamak için imkanlarını seferber ettiği hatırlatıldı.